Selv på Fornebu mangler Telenor dekning. (Bilde: Telenor)

Telenor var nede i hele Norge

Telenor sitt mobilnett kollapset i tolvtiden i dag. Først ble det klart at fylkene fra Rogaland til Finnmark ble rammet, men nå kan ting tyde på at hele landet er rammet.

– Vi er i startfasten med å finne ut hva som er problemet og vet ikke når feilen er rettet. Det kan være en programvarefeil et sted, men det er ingenting som tyder på store utfall på våre sendere, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor til NTB.

Problemet skal, ifølge VG Nett, være at abonnenter ikke får ringt ut fra mobiltelefonen. Ringer du til et mobilabonnement hos Telenor vil du også oppleve å ikke komme gjennom. Hva dette skyldes og hvor feilen befinnner seg er vanskelig å fastslå.

Rammer ikke nødnumre

Samtidig melder Telenor at både tekstmeldinger og fastnettet skal fungere. Feilen rammer kun tale i 3G og GSM-nettet. Nødnumrene 110, 112 og 113 fungerer uavhengig av operatørnett, og fungerer derfor som normalt. Skulle dekningen forsvinne, vil du kunne ringe nødtelefonen via Netcom- eller andre operatører sitt nett.

Oppdatert: Nettet er nå oppe igjen, etter to timers nedetid. Ifølge NRK Dagsnytt ble rundt én million abonnenter rammet av kollapsen.

(Kilder: VG, NTB, NRK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen