Telenor vant igjen mot musikkbransjen


I høst tapte den internasjonale platebransjen, representert ved interesseorganisasjonen IFPI, i rettet etter å ha krevd at Telenor skulle stenge tilgangen til fildelingsnettverket The Pirate Bay for sine kunder.

I desember anket platebransjen tingrettens avgjørelse, som kom fram til at Telenor ikke kunne holdes ansvarlige for hva brukerne gjorde på internett - og at de ikke kunne fungere som sensurorgan, skriver Nettavisen.

- Telenor medvirker i åndsverklovens forstand ikke til staffbare eller erstatningsbetingende handlinger blant sine sluttbrukere ved å stille sitt nett til rådighet for allmennheten uten å blokkere The Pirate Bay, skriver lagmannsretten i sin kjennelse.

Cato Strøm, direktør i TONO, sier lagmannsrettens avgjørelse må forstås slik at EUs opphavsrettsdirektiv ikke ble riktig implementert i norsk lov i 2005.Han mener at rettighetshaverne i Norge er tilnærmet rettsløse på dette området.

Også IFPI-direktør Marte Thorsby er skuffet over lagmannsrettens beslutning.

Bakgrunnen for rettssaken er at platebransjen mener at piratkopiering påfører dem enorme tap hvert år, mens Telenor har vært knallharde på at de ikke er part i saken, og at de kun formidler en tilgang til internett. Hva kundene bruker den tilgangen til er ikke opp til dem.Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen