Telenor taper stort

Da Telenor i desember 2003 kjøpte amerikanske Bell South ut av Sonofon betalte de omkring 15 milliarder kroner. I en pressemelding anslår Telenor at Sonofon har en verdi på 7,7 milliarder norske kroner, tilsvarende 6,85 milliarder danske kroner.

En dyr affære
Dermed har Sonofon været et dyrt bekjentskap for Telenor. I 2000 kjøpte Telenor 53,5 prosent av Sonofon for 12,5 milliarder danske kroner. I 2003 betalte selskapet ca 15 milliarder for å få full kontroll over selskapet. Dagens nedjustering er den tredje siden 2000.

- Når Telenor velger å skrive ned i Danmark, avspeiler det at Sonofon er i ferd med å utvikle seg katastrofalt, sier analytiker Poul Ernst Jensssen i Danske Bank til Reuters.

Telenors pressetalsmann Dag Melgaard avviser overfor nettstedet ComON at nedskrivningen har noen sammenheng med at konkurrenten Telia i slutten av januar valgte å levere sin ekstra 3G-lisens tilbake til myndighetene i stedet for at selge den til Sonofon. Dermed er Sonofon den eneste av de store teleselskapene som ikke har 3G-lisens.

- Nedskrivningen er ene og alene et resultat av ting som skjedde i 2004, sier Dag Melgaard.

Tap også i Sverige
I 2002 inngikk Telenor en MVNO-avtale (Mobile Virtual Network Operator) med Tele 2 om kjøp av kapasitet i mobilnett i Sverige som alternativ til en tjenesteleverandøravtale, hvorav deler var en fastprisavtale. Som følge av nedjusterte forventninger til uttak av kapasitet under MVNO-avtalen, har Telenor kostnadsført 562 millioner kroner som tap i fjerde kvartal 2004. I tillegg er anleggsmidler nedskrevet med 75 millioner kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen