Telenor snakker med kløvet tunge

Verken Telenor eller NetCom liker at stadig flere aktører i markedet fjerner operatørsperren fra mobiltelefoner som fremdeles er under bindingstid. NetCom har aksjonert mot dette tidligere, og vurderer ifølge Aftenposten Ã¥ gjøre det igjen.

 

Telenor på sin side er heller ikke videre fornøyd med fjerningen av operatørlåsen, og mener dette er på grensen av det lovlige.

Forvirret Telenor?
Men Telenor er tydeligvis ikke helt enig med seg selv. I Sverige tipset Telenor frem til i går nemlig sine svenske kunder om nettopp denne tjenesten.

På djuice.se sto det inntil i går tips om uavhengige selskaper som fjerner operatørlåsen, slik at du kan ringe med Telenors abonnement i stedet for.

Her virker dette lovlig.

 

Ovenfor Aftenposten innrømmer informasjonssjef Atle Lessum i Telenor at dette ikke hører noen plass hjemme.

 

- Dette er helt uakseptabelt. Dette er ikke holdningen til Telenor, og disse formuleringene skal bort umiddelbart. SÃ¥nn opererer ikke Telenor, rett og slett, sier han.

- Det er pinlig og klanderverdig. Vi skal ikke oppfordre til å betale selskaper som hjelper mobilkundene til å bryte en bindende avtale, sier Lessum som mener mobiltelefonen først skal låses opp når bindingstiden er over.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen