Telenor pusher 3G-mobiler

Frem til nå har utvalget av 3G-mobiler på det norske markedet vært svært begrenset. De modellene som har vært tilgjengelig vært både store og svært dyre.

 

Prisfall
Nå sponser Telenor flere 3G-mobiler fra flere forskjellige produsenter, og prisen på de rimeligste subsidierte 3G-mobilene har krabbet under tusenlappen.

Til tross for det allerede store prisfallet, sier informasjonssjef i Telenor Esben Tuman Johnsen at det kan komme større 3G-kampanjer i tiden som kommer. Det er ikke er lagt opp til noen storstilt kampanje nÃ¥.

- Vi sponser mobiler uavhengig av hvilken teknologi som ligger til grunn, men det er naturlig at det kommer flere subsidierte 3G-mobiler nå som det stadig kommer flere modeller på markedet, sier han.

På den andre siden er det nok ikke helt tilfeldig at vi ser stadig flere subsidierte 3G-mobiler på markedet.

- Vi kommer til å fokusere mer på 3G også i markedsføringen vår, noe som naturligvis fører til at vi kommer til å sponse flere mobiler som tar i bruk UMTS-teknologien, sier Tuman Johnsen.

Tjenester

Ikke bare mobilene, men også utbyggingen av 3G-nettet kommer stadig lenger. Flere og flere får tilgang til UMTS-nettet, og stadig flere ønsker å oppgradere mobilene sine, slik at de kan ta i bruk de nye tjenestene.

Esben Tuman Johnsen sier de i løpet av høsten kommer til å gjøre det tydelig for folk hvilke fordeler som ligger i 3G-nettet, ved å tilby spennende tjenester og innhold.

- Vil gjøre det attraktivt å prøve ut de nye tjenestene.


Videosamtaler er ifølge Tuman Johnsen den 3G-tjenesten som flest sperrer øynene stort opp for og gjør at mange har lyst til å prøve 3G.

- Videosamtaler illustrerer godt forskjellen på nytt og gammelt, sier han.

Konkurranse
Også NetCom vil i løpet av høsten tilby 3G til stadig flere av sine mobilkunder. Kommunikasjonssjef i NetCom Guri Wormdahl sier at de allerede nå tilbyr sine kunder subsidierte 3G-mobiler på etterspørsel, men at det ikke er planlagt noen omfattende kampanjer.


- Vi vil gi våre kunder tilgang til subsidierte 3G-mobiler, men ønsker ikke å si noe konkret om hvilke modeller og tilbud det vil bli, sier hun.

Hun sier også at NetCom ser for seg en myk introduksjon av 3G, og at de kommer til å tilby 3G-mobiler i markedet ettersom etterspørselen tiltar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen