Telenor og Platekompaniet lanserer musikkbutikk

Telenor lanserer nå en ny musikkbutikk i samarbeid med Platekompaniet, som åpner for kjøp av musikk både direkte til mobilen eller til PC-en.

Butikken er helt DRM-fri, slik at det ikke er noe problem å overføre musikken for eksempel til MP3-spilleren. Musikken tilbys i filformatet MP3 med en bitrate på 256 kbps. Selskapene lover stor bredde med musikk.

Prisplanene blir de samme som med Telenors nåværende musikkbutikk, med en pris på 59 kroner i måneden. Inkludert i denne prisen er 10 låter låter i måneden samt datatrafikk. Tjenesten vil lanseres rundt jul i år.

– Vi har nå 50 prosent markedsandel på mobilen, eller 20-30 prosent totalt på digital musikk i Norge. For å vokse ytterligere måtte vi gjøre noen grep, og ville samarbeide med de beste i bransjen, sier Klaus Sørland, musikkansvarlig i Telenor Djuice.

Mye mer musikk

Platekompaniet lover at musikkbiblioteket blir mye større enn det Telenors musikkbutikk i dag har.

– Vi har strenge krav til hva som bør være tilgjengelig, og vi jobber med å få avtaler med alle interessante leverandører. Det blir stor forbedring fra dagens Telenor-løsning, sier Espen Lauritzen, sjef for nettavdelingen i Platekompaniet.

Takker nei til Sony Ericsson

Telenor har imidlertid takket nei til et annet samarbeid til fordel for den nye musikkbutikken.

Sony Ericsson har nemlig lansert den nye musikktjenesten Playnow Plus i samarbeid med Telenor i Sverige. Tjenesten lar brukerne laste ned en helt ubegrenset mengde musikk. De første seks månedene er gratis, og deretter koster tjenesten 99 kroner i måneden. Dersom du sier opp tjenesten kan du beholde de 100 mest spilte låtene. Alle låtene har en bitrate på 320 kbps.

Men siden Telenor i Norge hadde andre planer for sin egen musikkbutikk, ble det ikke inngått noe avtale om å tilby den samme tjenesten i Norge. Tjenesten minner for øvrig en del om Nokias Comes with music-tjeneste.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen