Telenor med eget panel til X1

Telenor med eget panel til X1

Panelet fra Telenor er på ingen måte noe nytt Telenortilpasset brukergrensesnitt for telefonen. I stedet er det en enkel applikasjon bestående av Telenors logo og lenker til tre ulike sider på Telenors WAP-portal. De tre sidene er:

Nyheter:
Litt misvisende, for dette er lenken til Telenors WAP-portal Entry. Her finnes riktig nok noen nyhetsoverskrifter, men i hovedsak er dette en portal, eller en lenkesamling der Telenor har valgt ut lenker til ulike tjenester de mener er egnet for mobilsurfing.

Det som skuffer oss litt er at det lenkes til den ordinære WAP-portalen, der innholdet er tilpasset mobiltelefoner med langt mindre skjermer enn det Xperia X1 har. Det er med andre ord ikke noe X1-tilpasset nettside. Til alt overmål åpnes siden med Internet Explorer, og ikke den langt mer funksjonelle Opera-nettleseren som finnes på X1.

Mine sider:
Også dette er den samme siden som du har på en hvilken som helst mobiltelefon med WAP. På den høyoppløste skjermen blir teksten så liten at vi må til med forstørrelsesglas. Du kan zoome, men bare ut. Da blir teksten enda mindre.

Musikkbutikk:
Dette er naturlig nok en lenke til Telenors egen musikkbutikk på nettet. Tjenesten fungerer medX1, og du kan forhåndslytte til musikken, kjøpe, søke og ellers gjøre alt det du kan med mobiltelefoner uten Windows Mobile.

Slik ser sidene du åpner ut. Knøttliten skrift, og enkelte linjer som ikke får plass på skjermen. Dette minner om venstrehåndsarbeid fra Telenors side.

Mobilsurf
En forutsetning for at tjenestene skal virke er at du er i mobilnettet, og ikke surfer via WLAN. Da feiler nemlig den automatiske innlogingen som er basert på gjenkjenning av mobilnummeret ditt. Tjenestene virker heller ikke om du er kunde hos en annen operatør.

Antallet tilgjengelige paneler til Sony Ericsson X1 er nå oppe i sju.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen