Telenor med app-store i 2011?

INSIDE TELECOM: Den nye organisasjonen WAC, Wholesale Application Community, som ble lansert første gang i februar, skal drifte ordningen. Blant de 24 selskapene som står bak finnes både Telenor og Teliasonera, i tillegg til andre velkjente teleoperatører som AT&T, China Mobile og Vodafone.

Til sammen kan de 24 teleoperatørene gi utviklerne tilgang til 3 milliarder abonnenter, med kun en versjon av programmet.

- Størrelsen på kundebasen gjør det lettere for utviklerne å selge sine programmer gjennom WAC, og derigjennom gjøre flere programmer tilgjengelig for salg, uttalte Telenors leder for forretningsutvikling Morten Karlsen Sørby. Han poengterte at WAC også vil tilby programmer til tradisjonelle mobiltelefoner, i tillegg til smarttelefoner – overfor Wall Street Journal.

Kvalitetssikring
Den nye organisasjonen vil være grossist, og påta seg oppgaven med å kvalitetssikre og godkjenne programmene fra tredjepartsutviklere. For denne jobben tar organisasjonen en liten andel av salgssummen.

Teleanalytiker John Strand stiller spørsmålet ved om skalafordelene er det teleoperatørene bør jakte etter.

- Hvis du vil slåss med Apple bør du ikke bygge den største butikken, men en mer fokusert en. Du må tiltrekke deg programmer som brukerne vil betale for, hevder Strand overfor Reuters.

Krevende samarbeid?
Telekomanalytiker Geoff Blaber i britiske CCS Insight er skeptisk til at så mange teleoperatører kan klare å arbeide sammen.

- Den voksende utfordringen for utviklere er ikke kun ulike operativsystemer, men også kanalen til markedet, sier Blaber.  

Han poengterer samtidig at WAC så langt har lykkes med å svare på de utfordringene som er kritiske for utviklerne.

Den første telefonen med pre-installert WAC-programvare forventes å bli lansert i februar, og komme på markedet i mai. Spesifikasjoner og utviklerverktøy forventes å lanseres i november, melder alliansens nettsider.

 Ifølge Digi.no har Netcom foreløpig ingen planer om å benytte seg av Teliasoneras deltagelse i alliansen.

Artikkelen er levert av Inside Telecom.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen