Telenor med abonnement på Wayfinder

Wayfinder fungerer på den måten at kartene ligger på en server, i dette tilfellet hos Telenor. Når telefonen kobler seg opp mot serveren via GPRS/3G sendes kartbildet til telefonen slik at du kan se hvor du er. Legger du inn et reisemål kan programmet vise vei. En stemme forteller hvordan du skal kjøre, og du kan se ruten på skjermen, enten på kart, eller ved symboler som viser hvordan du skal kjøre.

Oppdatert
Sammenlignet med andre karttjenester for mobiltelefon har Wayfinder den fordelen at du alltid har oppdaterte kart. Blir en vei stengt, kan kartet pÃ¥ serveren oppdateres for alle brukerne samtidig.

Har du et såkalt onboard-system som TomTom eller Navicore lagres kartene på en minnebrikke i mobiltelefonen, og du er avhengig av å oppdatere disse med jevne mellomrom.

Pris
Ulempen er at systemet virker online. Har du ikke mobildekning har du heller ikke navigasjonsløsning. Dessuten koster det penger å laste ned kart over GPRS eller 3G. Så lenge du kjører i Norge er det snakk om beskjedne summer, og med tak på GPRS-prisene risikerer du ikke å gå konkurs på kartlastingen.

Men når du kjører i utlandet må du være på vakt. Da kan hyppige kartskifter gi relativt høye kostnader.

Nedlasting
For å komme i gang med navigasjon på mobilen med Wayfinder kreves at du laster ned en programvare fra nettet og installerer denne på mobiltelefonen. Selve installasjonen er enkel. Du sender en SMS til Telenor, og mottar en lenke til programmet via SMS. For å bruke programmet må du registrere deg. Første måned er gratis, deretter må du betale 59 kroner per måned så lenge du ønsker å bruke programmet.

Det finnes også en egen nettside der du kan logge deg inn og planlegge ruten din. Denne oppgaven er langt enklere å utføre på en PC enn på mobiltelefonen.

Også for java-mobiler
Wayfinder kommer i flere varianter, avhengig av hvilket operativsystem du har på mobiltelefonen. Løsningen kan installeres på telefoner med Symbian OS, enten det er Nokias Series 60/80 eller Sony Ericsson UIQ (P800/900/910).

Programmet kan også kjøres på en rekke ”vanlige” mobiltelefoner med Java og Bluetooth. Bluetooth må til for at telefonene skal kunne hente data fra selve GPS-mottakeren.

Startpakke
Telenor selger en startpakke der du får med GPS-enheten, universal bilholder, ladekabler og bruksanvisning. Pakken koster i overkant av 1.000 kroner, og inkluderer altså en måneds abonnement.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen