Telenor lover å ordne flashmenyer

Sony Ericsson W810i med EntryAmobil kunne i går melde at Walkman-telefoner som kjøpes sammen med et abonnement mangler flashmenyer.

Dette er en standardfunksjon, som mobiloperatørene har valgt å sperre i de telefonene de selger under eget merke.

Kilder Amobil har vært i kontakt med hevder at operatørene har gjort dette fordi de ikke kan profilere logoen sin like tydelig i flashmenyene.

Nå lover Telenor bot og bedring.

- Vi har lagt inn en bestilling til Sony Ericsson i dag, der vi ber om at programvaren i Walkman-telefonene fra nå av skal ha flashmenyene aktiverte, sier informasjonsmedarbeider hos Telenor Mobil, Anders Krokan, til Amobil.

Krokan innrømmer at flashmenyene ikke har vært med i kravspesifikasjonene når Telenor tidligere har bestilt Walkman-telefoner.

Telenor planlegger å få gjort endringen direkte i programvaren, slik at alle som har kjøpt en Walkman-telefon med Telenor Entry kan oppgradere programvaren til å støtte flashmenyer, enten på et verksted eller manuelt.

Netcom lover også å kikke nærmere på problemstillingen

- Vi visste ikke at det var mulig å skru på flashmenyene i telefonene, sier informasjonssjef for Netcom, Øyvind Vederhus, til Amobil. - Vi skal nå ta en vurdering på om dette er en funksjon som kommer kundene våre til gode, og vil i så fall be Sony Ericsson aktivere den.

Får ikke velge
Det er ikke noen planer fra Telenors side om å la kundene få velge om de skal ha operatørprogramvaren i telefonene sine når de handler.

- Vi ser på Entry som en ekstra tjeneste til kundene, og vil fortsette å legge dette med i alle telefoner vi selger. Dette gjør vi basert på de tilbakemeldingene vi har fått fra størstedelen av kundemassen, sier Krokan.

Netcom har heller ingen planer om slike endringer.

- Vi mener ikke at det er en ulempe med de små konfigureringene vi legger til, og vil fortsette med det så lenge vi subsidierer telefonene. Det skal ikke være noe problem å forandre innstillingene dersom kunden senere skifter operatør.

PS: Lurer du på om du har flashmenyer på din telefon? Unlockshop.no har lagt ut en video som viser W810i med og uten flashmenyer. Telefonene som er påvirket av problemet, er Sony Ericsson W550i, W810i og W900i.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen