(Bilde: iStockphoto)

Telenor lanserer SikkertBarn

Telenor har hatt mye fokus på barns sikkerhet i forbindelse med surfing på internett, men på mobil er det Chess som har hatt størst fokus på barns trygghet den siste tiden. I dag lanserer Telenor imidlertid tjenesten SikkertBarn, en tilleggstjeneste som ved aktivering betyr at abonnementet sperrer for innholdstjenester, datatrafikk, oppringning til teletorg og så videre.
- Det har lenge vært viktig for Telenor å synliggjøre hvor viktig vi synes det er å trygge barn og unge på de teknologiene vi leverer. Mobbefilter, barnepornofilter og Bruk Hue-kampanjen er eksempler på det. Vi har i dag lagt ut info om vår nye tjeneste spesielt myntet på barns første mobil-år på nett, SikkertBarn. Essensen er at dette er en tjeneste der det aller meste av sperretjenester er default, det ligger altså inne allerede, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Mobilen.no.
- Typisk er det sperre mot kjøp av innholdstjenester, datatrafikk, oppringning til teletorg og så videre. Man må være Telenor-abonnent, men ellers koster løsningen ikke noe. Dersom man ønsker å slippe opp for deler av sperringene, må man velge andre løsninger enn SikkertBarn. Man kan eksempelvis ha abonnement der man plukker ulike sperreløsninger, men hele poenget med SikkertBarn er at der ligger det meste inne allerede, forklarer han.

SikkertBarn kan bestilles via Telenors nettsider, hos forhandler eller ved å ringe 09000.
Legg inn sperrer
Mobilen.no har ved flere anledninger anbefalt å legge inn sperrer på mobilabonnement som brukes av et barn, og særlig viktig er det at brukeren registreres som mindreårig hos operatøren. Fordi mindreårige ikke kan ha gjeld ifølge norsk lov, kan barnet heller ikke starte et løpende abonnement på svindyre innholdstjenester (ringetoner, animasjoner, spill, konkurranser etc.) – eller i så fall kan foreldrene kreve pengene tilbakebetalt. At Telenor SikkertBarn også sperrer for bruk av datatrafikk og anrop til teletorg er meget positivt, for det finnes ingen logisk grunn for et barn å ha slik tilgang.
Merk at de fleste norske operatører tilbyr sperretjenester, og at du som forelder kan aktivere tilsvarende sperrer manuelt ved å kontakte din operatørs kundeservice. Å samle flere av disse sperretjenestene som en egen tjeneste gratis, slik Telenor har gjort med SikkertBarn, er et eksempel til etterfølgelse hos samtlige operatører; Dette gjør det nemlig enkelt å beskytte barna mot en stadig mer voksen og komplisert mobilhverdag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen