Telenor lader opp til super-3G

HSDPA i Norge

Juni 2006:
Telenor begynner testing av HSDPA, og oppnår hastigheter på 1,8 Mbps.

Januar 2007:
Netcom lover at de vil komme med HSDPA i år.

HSDPA i Norge

Juni 2006:
Telenor begynner testing av HSDPA, og oppnår hastigheter på 1,8 Mbps.

Januar 2007:
Netcom lover at de vil komme med HSDPA i år.

Telenor har hittil ikke villet snakke noe særlig om sine HSDPA-planer. Men i dag viste selskapet frem en liten smakebit for pressen.

HSDPA er en oppgradering av dagens 3G-nett, som skal gi flere ganger høyere nedlastninghastigheter enn det som er mulig i dag.

Telenor har tidligere testet teknologien i Asker. Den gang oppnådde de en nedlastingshastighet på 1,8 Mbps.

Ikke helt på topp
Da Amobil fikk teste ut Telenors super-3G i dag, besøkte vi hardware.nos hastighetstest, som oppga nedlastningshastigheten på linjen til å være kun 0,8 Mbps.

Det virker altså som om Telenor ennå har litt å gå på i forhold til hastighet. Forhåpentligvis kan vi vente sprekere hastigheter når operatøren offisielt ruller ut teknologien i mobilnettet sitt.

Telenor holder kortene tett til brystet når det gjelder utrullingen av HSDPA, og nekter å svare på spørsmål om når teknologien blir tilgjengelig for Ola Nordmann.

- Vi har såvidt begynt pilottesting hos kunder, og HSDPA er helt klart det neste logiske skrittet. Vi kommer med HSDPA snart, er alt Telenors informasjonssjef, Arild S. Johannesen, vil si.

Netcom har allerede lovet at de vil lansere teknologien i løpet av året. Mer om Netcoms løfter kan du lese om i saken "Super-3G kommer til Norge i år".

Klar med bærbare PC-er
De første bærbare datamaskinene med HSDPA har allerede begynt å dukke opp. Disse maskinene kan koble seg opp mot internett overalt hvor det er mobildekning. Fujitsu-Siemens kunne på dagens pressetreff vise frem syv nye bærbare PC-er med slik støtte. Alle vil komme på markedet i Norge, og er på vei ut i butikkene i disse dager.

Men du behøver ikke kjøpe deg en ny PC for å surfe med HSDPA-hastigheter når du er på farten. Det finnes allerede en rekke innstikkskort med støtte for teknologien. Du finner dem alle i prisguiden vår.

I tillegg til innstikkskort finnes det også flere mobiltelefoner med HSDPA-støtte i butikkene. Disse kan du lese mer om i saken "Er du klar for super-3G?".

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen