Telenor kutter prisene

Tidligere har det kostet mer for Telenor at kundene deres ringer til konkurrentenes nett enn motsatt. Post- og teletilsynet har imidlertid besluttet at denne særnorske forskjellen skal utjevnes og første steg finner sted i dag. Dette får Telenor til å sette ned sine priser.

- Som tidligere lovet har vi besluttet å sette ned prisene for våre kunder i takt med endringene i den særnorske skjevreguleringen, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder for Telenor i Norden i en pressemelding fra selskapet.

Les også:

- EU-motstand mot priskutt
- Slik er NetComs gratistjeneste
- Billigere å ringe mobilen

Bra for kundene

Telenor vil i løpet av høsten innføre nye produkter og priser som til sammen skal gi besparelser for selskapets kunder på 120 millioner kroner. Denne summen er beregnet på årsbasis ut fra dagens kundetall og bruksmønster.

- Endringer i termineringsprisene skal komme forbrukerne til gode. Telenor vil kontinuerlig tilpasse prisene til endringene i det nye regimet for mobiltermineringspriser i Norge. Kundene våre kan derfor se frem til at vi etter hvert får helt like termineringspriser, sier Morten Karlsen Sørby.

NetCom ikke enig

Hovedkonkurrenten NetCom har imidlertid ikke ønsket å rette seg etter vedtaket og har bedt Oslo byfogdembete om utsettelse. Anmodningen fikk ikke medhold, men skal behandles videre på tirsdag 2. oktober. Telenor må justere prisen opp dersom NetCom får medhold.

Tele2 fikk på sin side medhold i sin anmodning om utsettelse. Dette skal ifølge Telenor være begrunnet med Tele2s investering i eget mobilnettet.

PTs vedtak fører til ytterligere reduksjoner gjennomføres i årene som kommer. Dette skal føre til termineringskostnadene mellom NetCom og Telenor blir like, mens forskjellen mellom Telenor og Tele2 reduseres.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen