Telenor kutter prisen på kontantkort

– Ring for 39 øre per minutt, lover Telenor.

Kontantkort har i årevis vært langt, langt dyrere enn å tegne et abonnement. Likevel teller kontantkortkundene mange i tallet, og nå har Telenor lansert en ny ordning som gir deg rimeligere ringepris jo mer penger du fyller på kontantkortet.

Ta et eksempel: Fyll på for 500 kroner og du får en ringepris på 39 øre per minutt.

– Telenor Kontant erstatter eksisterende forhåndsbetalte abonnement. Vi tilbyr kundene våre en ladefordel som vil være gyldig i 30 dager, og det er opp til kundene selv å velge minuttprisen de vil ha i en bestemt periode, sier leder for privatmarked i Telenor, Svein-Henning Kirkeng.

– Minuttprisen er knyttet til ladebeløpet, og jo høyere beløp de lader for, jo lavere minuttpris får de. Etter 30 dager gjelder standard minuttpris, som vi har redusert til 99 øre, sier Kirkeng videre.

Svein-Henning Kirkeng, leder for privatmarked i Telenor Norge.
Svein-Henning Kirkeng, leder for privatmarked i Telenor Norge.

10-60 prosent rabatt

Standardprisene på Telenor Kontant er som følger:

  • Oppstartspris: 89 øre
  • Pris per minutt: 99 øre
  • SMS: 69 øre
  • MMS: 1,99 kroner
  • Datatrafikk: 10 kr. per dag

Hvis du fyller på for 500, 300 eller 200 kroner får du en minuttpris på henholdsvis 39-, 74- eller 89 øre. Med andre ord 60 %, 25 % eller 10 % rabatt på minuttprisen, avhengig av hvor mye du fyller på.

Gjelder bare i 30 dager

For kunder som sverger til kontantkort burde dette være gode nyheter. Og det er det jo, ettersom Telenor senker prisene sine.

Likevel er det et et stort minus at ringeprisrabatten din bare gjelder i 30 dager, ettersom minuttprisen er knyttet til ladebeløpet. Hvis du kjøper et kontantkort til 500 kroner for å kunne ringe til 39 øre per minutt, så burde du jo ringe opp de 500 ringeminuttene innen en måned. Ellers gjelder 99 øre per minutt, og da ville det kanskje vært lurere å fylle på for 300- eller 200 kroner i stedet.

Telenor sier de ser at databruken øker, og dette vil nå koste maks 10 kroner om dagen. At også kontantkortkundene tas med i denne ordningen, som Telenor har hatt for flere av sine ordinære abonnement, er helt klart et skritt i riktig retning.

Les også: – Djuice bør tenke seg om

Bevisstgjøring av kundene?

Kontantkortkunder flest har valgt denne løsningen fordi den tilsynelatende er enklere enn å måtte forholde seg til et abonnement. Med Telenors nye kontantkort, "tvinges" kundene til å skaffe seg bedre oversikt over eget forbruk for å få de laveste prisene.

For de som bruker mobilen sjeldent, vil det lønne seg å kjøpe nytt kontantkort oftere. De som vil ringe for 39 øre minuttet, blir kanskje nødt til å øke forbruket. Sånn sett kan det virke som en litt mer forvirrende løsning for de som egentlig bare vil ha det enklest mulig.

Det spørs uansett om Telenor vil tjene på å tvinge kontantkortkundene sine til bevissthet rundt dette. For under 220 kroner per måned kan du med et ordinært mobilabonnement få dekket dine behov enten du bruker mobilen lite, middels eller mye.

Også kontantkortløsninger finnes det rimeligere varianter av:

  • Telenors datterselskap Talkmore gir deg gratis samtaler til andre Talkmore-kunder, samt 69 øre per minutt (59 øre i oppstart per samtale) til øvrige mobilkunder og 34 øre per SMS. Makspris på 10 kroner per dag for datatrafikk gjelder.
  • Med Xito Friends får du 39 øre i både oppstartspris, per minutt og per SMS, uavhengig av hvor mye du fyller opp. Her får du ikke makspris per dag på datatrafikk, men du kan kjøpe datapakker.

Forskjellen på disse to forhåndsbetalte løsningene og Telenors kontantkort er at du kan kjøpe sistnevntes påfyllingskort i butikker og kiosker. Med Talkmore, Xito og andre slike aktører må du fylle på via nettsidene deres i stedet.

Finn det billigste abonnementet eller kontantkortet for deg:
Sjekk Ringepriser her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen