Ingenting er som å surfe trådløst på ferie - nå for 100 kr dagen. (Foto: Istockphoto)

Telenor kutter dataprisen i Skandinavia

Amobil kunne tidligere i vår skrive om hvordan Telenor og Netcom lopper deg når du bruker datatjenester i Sverige og Danmark. Det til tross for at begge selskapene enten eier eller eies av selskaper i samme land. Eksempelvis tar Telenor Sverige 1250 kr for 50 MB, noe som koster 75 kroner hos Telenor Norge.

Skandinavisk takst

Nå legger Telenor seg imidlertid flat og innfører makspris på 100 kroner dagen for norske Telenor-brukere på reise i våre naboland. Netcom har allerede en lignende løsning, og Tele2 innførte nylig lik pris i Sverige og Norge.

Dermed kan du nå bruke mobilen langt mer fritt på ferien enn før. Prisavtalen gjelder for kunder som har Mobilt Bredbånds-abonnement her hjemme og har et tak på 200 MB dagen. Bruker du mer enn dette koster det flesk: 25 kroner per MB du måtte laste ned.

Vil informere

Samtidig ønsker Telenor å informere kunden om at data er dyrere. Nå vil alle som bruker datatjenester i utlandet få en tekstmelding fra Telenor som minner om prisen på å bruke data utenlands, slik at færre bruker dette uvitende om kostnaden. Tidligere har det kommet frem historier om ferierende som har brukt store summer på mobildata på ferien fordi de ikke visste bedre.

Skulle du ønske å holde kontroll på regningen skal Telenor tillate dette også ved å sende en tekstmelding når du som privatkunde passerer 300 kr i forbruk på en dag eller 1000 kroner som bedriftskunde.

I pressemeldingen fra operatøren understrekes det at kunden fortsatt har ansvar selv for utgiftene ved databruk i utlandet.

(Kilder: Telenor, Mobilen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen