Telenor kjøper Vodafone

I går kom nyheten om at svenske Telia Sonera får grønt lys til å kjøpe Idar Vollviks hjertebarn Chess. Salget gir Telia Sonera en andel på 35 prosent av det norske mobilmarkedet.

Telenor kunne ikke være dårligere, og benyttet gårsdagens nyhet om Chess-kjøpet til å annonsere at de selv har planer om å kjøpe Vodafone Sverige for over åtte milliarder kroner.

I en pressemelding forteller konserndirektør Morten Karlsen Sørby at kjøpet av Vodafone Sverige passer inn med Telenors planer om videre vekst i Skandinavia. Hvis EUs konkurransemyndigheter godkjenner kjøpet, vil Telenor øke sin markedsandel til 37 prosent, eller 5,6 millioner abonnenter.

Vodafone Sverige er Sveriges tredje største mobiloperatør, og har med sine 1,5 millioner kunder en markedsandel på 15 prosent. Selskapet er også Sveriges nest største operatør for bedriftsmarkedet.

Det er Vodafones grep om det svenske bedriftsmarkedet som har vært en særlig drivkraft bak Telenors kjøp. Handelen vil uten tvil styrke Telenors rolle i det skandinaviske bedriftsmarkedet, og Sørby mener sammenslåingen vil gjøre Telenor til en mer attraktiv samarbeidspartner i Norden.

Avtalen innebærer også at Telenor får anledning til å benytte Vodafones varemerke i Sverige. Hvis EU godkjenner avtalen, vil salget skje ved kommende årsskifte.

Det svenske nettstedet Mobil skriver at Vodafone på sikt kommer til å forsvinne som varemerke i Sverige, men at Telenor vil benytte begge operatørenes logoer foreløpig. Senere skal et nytt varemerke etableres. Telenor vil foreløpig ikke si noe om hva slags navn dette blir.

Vodafones svenske kunder kommer heller ikke til å miste de mobile tjenestene de får gjennom sin operatør i dag. Dette gjelder tjenester som blant annet Vodafone Live, Vodafone Passport og Blackberry.

(Kilder: Mobil, Telenor, IT-avisen, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen