Telenor kjøper SmartPhones Telecom

Smartphones Telecom AS har tidligere vært eiet av Dangaard og A. Willhelmsen-gruppen, i tillegg til at sentrale medarbeidere også har hatt eierposter i selskapet. Etter fusjonen med Brightpoint vil Dangaard konsentrere seg om sin kjernevirksomhet – salg av mobiltelefoner.

I praksis betyr dette at Telenor kan utvide siin produktportefølje for løsninger rettet mot avanserte bedriftsløsninger og det som i mobilbransjen kalles managed communications. 

Implementering av tjenester
-Vi tror det blir stadig viktigere for våre kunder å forholde seg til en leverandør som ikke bare leverer gode telekommunikasjonsløsninger, men som også tar et totalansvar for utvikling, implementering og drift av tjenestene. Det er det som menes med managed communication services innenfor telekommunikasjon og IKT, og det er vår strategi å bli den beste leverandøren av slike helhetsløsninger i bedriftsmarkedet. 

Kjøpet av SmartPhones er et ledd i å virkeliggjøre denne strategien overfor norske bedriftskunder, sier Rolv-Erik Spilling, divisjonsdirektør og leder av Telenor Business Norway i en pressemelding. 

PIM
SmartPhones er et norsk selskap som utvikler og selger komplette løsninger innen mobilitet for bedriftsmarkedet, løsninger som ofte også kalles "personal information management" og "mobile device management". Selskapet har hatt en sterk vekst de siste årene, og hadde i 2006 en omsetning på 22,5 millioner kroner, med et overskudd på 8,1 millioner. 

- Med Telenor som ny eier, ligger alt til rette for videre sterk ekspansjon for SmartPhones innenfor markedet for mobile løsninger - både i Norge og i Norden for øvrig, sier administrerende direktør Marit Ursin i SmartPhones: - Vårt fokus er å tilby markedets beste mobilitets-løsninger og kompetanse gjennom et sterkt forhandlerapparat, og det kommer vi til å fortsette med i tiden fremover med Telenor på eiersiden understreker Ursin. 

- Målet vårt er å gjøre mobiltelefonen til et effektivt og nyttig verktøy utover klassisk talekommunikasjon for både bedrifter og ansatte. 

Selvstendig enhet
Telenor ønsker at SmartPhones fortsetter som egen enhet, og ønsker å utvide virksomheten i samarbeid med de dyktige medarbeiderne i selskapet. Kjøpet forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet, heter det i pressemeldingen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen