Telenor ønsker seg en fusjon med Teliasonera, ifølge svenske kilder. (Bilde: Istockphoto/ayzek)

Telenor kan bli verdens 3. største operatør

Teliasonera er en het potet for tiden. Ikke bare ønsker France Telecom å kjøpe opp Nordens største operatør - nå er også Telenor interessert i selskapet, skriver Svenska Dagbladet.

Ifølge avisens kilder er Telenor interessert i å fusjonere med Teliasonera, noe som vil skape en telegigant i Norden. Telenor skal ifølge de samme kildene ha hyret inn JP Morgan og Nordea for å analysere en eventuell sammenslåing.

Les også:
Netcom og Telenor kan bli franske »
EU-regler kan splitte Telenor »
Telenor banker svenskene »

Opplysningene er oppsiktsvekkende siden Teliasonera eier Netcom i Norge. En fusjon ville i praksis bety sammenslåing av Telenor Mobil og Netcom.

En sammenslåing av Telenors og Teliasoneras totale kundemasse på mobil ville utgjort 248 millioner abonnenter. Dette hadde gjort selskapet til verdens tredje største mobiloperatør etter Vodafone og China Mobile.

Kontakt for ett år siden

Allerede for ett år siden skal det ha vært kontakt mellom Telenor og Teliasonera i saken. Mye av grunnen til interessen for en sammenslåing skal være å få en sterkere posisjon i Øst-Europa og Asia.

France Telecoms interesse for Teliasonera skal ifølge avisen være en annen viktig årsak til at det nå snakkes om en fusjon.

Skjev konkurranse

En sammenslåing av de to selskapene ville trolig skapt en situasjon konkurransemyndighetene i Norge og Sverige hadde vært kritiske til. Teliasonera og Telenor eier nemlig hvert sitt store mobilnett i begge land, og er dominerende på fasttelefon og bredbånd.

Sist gang det var snakk om fusjon mellom Telenor og det som dengang var Telia var i 1999. Den gangen havarerte forsøket.

(Kilde: NA24.no, Svd.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen