Telenor innfrir varslingskrav

Fra og med første juli i år var alle norske operatører pålagt av Post- og teletilsynet å opprette en varslingstjeneste for bruk av datatrafikk i EU/EØS. De nye reglene går ut på at du får en SMS dersom du har surfet for bortimot 500 kroner på mobilen i utlandet, og at det automatisk sperres for mer bruk av datatrafikk med mindre du aktivt bryter sperren.

Samtlige operatører hadde klart å få på plass en slik automatisk sperretjeneste innen fristen, med ett unntak: Telenor. Dermed grep Post- og teletilsynet inn og ga operatøren frist til 1. august til å få på plass en slik ordning.

Telenor hadde allerede en varslings- og sperringstjeneste, men den fungerte slik at kunden selv måtte aktivere den. Kravet var at dette skulle være en automatisk betingelse for alle kunder. Et sikkerhetsvern for uoppmerksomme eller uheldige norske turister i EU/EØS.

Nå har imidlertid også Telenor, samt datterselskapene djuice og Talkmore, fått på plass en automatisk sperretjeneste for bruk av mobilt internett i EU. To uker for sent. De unngår dermed dagbøtene på 20 000 kroner som Post- og teletilsynet truet med dersom Telenor ikke hadde fått på plass systemet innen 1. august.

- Vi er glad for å ha fått på plass løsningen i henhold til alle EU-krav. Med denne løsningen kan alle Telenor-, Djuice- og Talkmore-kunder, også de med KontantKort, føle seg trygge ved bruk av mobile datatjenester i utlandet, uten å være redd for overraskende høye regninger når de kommer hjem, sier informasjonssjef Knut Sollid i Telenor Norge.

Kravet om varslingstjeneste gjelder altså kun i EU og EØS-land. Telenor har imidlertid gjort det slik at tjenesten DataKontroll Utland fungerer i hele verden, i likhet med NetCom. Dette er en veldig god sikkerhet for deg som reiser utenfor EU og har planer om å bruke ditt norske abonnement.

Les også: Stalltipsene som redder ferien

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen