Telenor inn i telefonmenyen

De fleste nye telefoner har en knapp som tar deg direkte til Internett, og i så måte er dette ikke noe nytt. Sony Ericsson har også hardwareprogrammert enkelte av sine nyeste telefoner slik at du får direkte tilgang til tjenester som ringetonenedlasting.

LÃ¥st
At telefonen er hardwareprogrammert betyr at du ikke selv kan endre innstillingene som er lagt inn. Samtidig slipper du selv å måtte sette opp telefonen for å kunne ta disse tjenestene i bruk. Eksempelvis kunne en telefon like gjerne hardwareprogrammeres til å ringe Opplysningen 1881, bare med ett tastetrykk. En slik programmering ville unektelig gi Opplysningen 1881 et konkurransefortrinn.

”Entry”, heter Telenors nye Internett-tjeneste for mobil. Enkelt fortalt dreier det seg om en samling WAP-lenker som ligger ferdig i telefonens meny. Ved hjelp av ett eneste tastetrykk får du opp en forhåndsprogrammert meny, og kan velge deg ut i verden. Ulempen er at du bare får tilgang til tjenester Telenor vil gi deg. Det begrenses igjen av hvilke avtaler Telenor har med sine underleverandører, og betyr blant annet i dag at nyheter, sport og underholdning er levert av TV2.

Vil du lese saker fra VG-nett, Aftenposten nettutgave eller Dagbladet.no henvises du til å wappe på gamlemåten.

Lite innhold
Tjenestetilbudet er i følge Dagbladet ganske begrenset (nyheter, sport og underholdning, kjøp og nedlasting av ringetoner og spill, lading av kontantkort, abonnements- og fakturaoversikt, nummeropplysning og enklere oppringning av mobilsvar).

Det er den høyre knappen rett under skjermen som i følge Dagbladet nå blir snarvei til Telenors tjenester. For å dra det hele i gang vil Telenor ha ”Entry” installert på de mest trendy telefonene som Nokia 6600 og Sony Ericsson T630, for så å selge dem til sterkt subsidierte priser.

Det betyr at de mest populære telefonene trolig vil koste mellom 700 og 1100 kroner, skriver Dagbladet.

Kundebinding
Telenor har flere gode grunner til å kapre mobilmenyen. For det første får de inntekter av GPRS-trafikken som skapes, i tillegg får de kontroll over innholdet som gjøres tilgjengelig. Dessuten er "Entry"-menyen umulig å bli kvitt, og dermed er telefonen nærmest låst til Telenor også etter at bindingstiden går ut. I alle fall om du skal ha noen glede av denne WAP-funksjonen.

Operatøravhengige telefoner vil vi trolig bli langt vanligere ved overgangen til UMTS.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen