Telenor i Wi-Fi-krig

Alternativ tekst mangler

I Sverige brygger det opp til Wi-Fi-krig. Etter at Telenor slo seg sammen med Wi-Fi-tilbyderen The Cloud, har TeliaSonera bestemt seg for å kutte sine Wi-Fi-priser dramatisk.

I dag har TeliaSonera rundt 500 Wi-Fi-soner i Sverige. Konkurrenten The Cloud har på sin side 330 soner, og skal nå utvide med 500 nye sammen med Telenor de neste to årene.

TeliaSonera møter konkurransen med å senke sine Wi-Fi-priser mange hakk. Den gamle prisen var på stive 800 svenske kroner i måneden. Nå kan TeliaSonera-kundene surfe på de trådløse sonene for 299 kroner i måneden uten moms.

Ukjent pris
Prisen Telenor i Sverige skal ta for samme tjeneste er fortsatt ukjent. – Dette har vi ikke svart på ennå, sier informasjonssjef Arild Johannesen i Telenor Bedrift. Han forteller at Telenor tar TeliaSoneras prosreduksjon til etteretning, men hva de foretar seg i forhold til konkurrenten er blir ikke klart før lanseringen i 2007.

Ingen konsekvens
I følge kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus, får den vordende svenske priskrigen ingen konsekvenser for norske Wi-Fi-brukere. TeliaSonera eier norske Netcom, men har ikke de samme hotspot-tjenestene i Norge.

Det betyr at Netcom-kunder fortsatt må benytte seg av Homerun-tjenesten til Netcom, hvor du ikke får surfe til fast månedspris. – Vi følger med på konkurransesituasjonen i Norge, og endrer prisene dersom det blir aktuelt, sier Vederhus.

Telenors norske bedriftskunder betaler på sin side 586 kroner i måneden for fri bruk av internett via Wi-Fi og mobil.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen