Telenor i strupen på Netcom

At ungdom er den aldersgruppen som er mest opptatt av å bruke mobiltelefon, er ingen hemmelighet. Dette har Telenor også fått med seg, etter en brukerundersøkelse gjennomført for selskapet.

Undersøkelsen viser at unge mobilbrukere prioriterer å betale mobilregningen sin fremfor å gå på byen eller kjøpe snop. Svært mange av de som deltok i undersøkelsen mente at det var viktig å ha kontroll på mobilutgiftene sine, og mange ønsket også bedre kontroll enn de har i dag.

På bakgrunn av denne undersøkelsen lanserer Telenor i dag to nye forhåndsbetalte abonnementer: Djuice Control og kontantabonnementet Kort&Kontant.

Djuice Control er et abonnement hvor du betaler 200 kroner i måneden. Du kan ringe for hele beløpet. Bak de 200 kronene ligger en minuttpris på 1,99 kroner. Det betyr at du kan snakke i drøyt halvannen time før pengene er brukt opp. I tillegg får du 30 SMS og 10 MMS inkludert hver måned. Å surfe på mobilen via WAP vil ikke koste mer enn maksimalt 10 kroner per dag.

Når de 200 kronene og inkluderte meldingene er brukt opp, har abonnementet en oppstartsapris på 69 øre og en samtalepris på 1,99 kroner per minutt. SMS og MMS vil koste henholdsvis 69 øre og 1,99 kroner per stykk.

- Bare 200 kroner per gang
- Du kan bare fylle på 200 kroner av gangen på abonnementet. Men etter at du har fylt på de 200 første kronene per måned, kan du fylle på mer på samme måte som du fyller på kontantabonnement, det vil si i butikker, minibanker, via SMS og på nett. Bruker du ikke opp de første 200 kronene på én måned, blir restbeløpet overført til neste måned, forteller informasjonssjef i Telenor Mobil, Atle Lessum til Amobil.

Den første måneden du har Djuice Control-abonnement, betaler du ingen ting for å bruke WAP, MMS og mobil-TV fra NRK og TV2. Bestiller du abonnementet i løpet av sommeren, betaler du heller ikke noe etableringsgebyr. Men når høsten kommer, må du ut med 200 kroner for å etablere et abonnement.

Hvis vi ser bort i fra Djuice Kontant, har Djuice Control altså ikke noe billigere minuttpris enn de andre abonnementene. SMS-prisen hos Djuice Control er også den samme som de høyeste SMS-prisene Telenor opererer med. MMS-prisen er også like høy som hos alle de andre abonnementene.

I strupen på Netcoms Youngtalk
Et av abonnementene til Telenors argeste konkurrent, Netcom Youngtalk, har mye til felles med Telenors Djuice Control-abonnement.

Med Netcom Youngtalk betaler du 200 kroner i måneden. Også her kan du ringe for hele beløpet, og fylle på mer om det skulle være nødvendig. Minuttprisen som ligger bak de 200 kronene er 1,99. Med i abonnementet får du også 30 SMS og 10 MMS i måneden.

Youngtalk har en oppstartspris på 59 øre per samtale du starter, altså 10 øre billigere enn Djuice Control. Minuttprisen er på 1,99 øre etter at du har brukt opp de 200 første kronene. For å sende SMS og MMS med Youngtalk må du ut med henholdsvis 69 øre og 1,99 kroner, som er akkurat de samme prisene som hos Djuice Control.

Siden Youngtalk også har gratis etablering i sommer, er det særdeles lite som skiller de to abonnementene.

Billigste kontantabonnement hos Telenor
Telenors andre nye abonnement, Kort&Kontant, er selskapets tredje kontantabonnement. Med Kort&Kontant betaler du en minuttpris på henholdsvis 99 øre og 1,49 kroner, avhengig av om du ringer til andre Telenor-abonnenter eller til andre mobilnett og fasttelefoner.

Kort&Kontant har en SMS-pris på 69 øre. Å sende én MMS koster 1,99 kroner. I dette abonnementet er MMS, WAP, bruk av mobil-TV og Mobil Backup gratis den første måneden.

Sammenliknet med Telenors to andre kontantabonnement, DJiuce Kontant og Ring Kontant, kommer Kort&Kontant soleklart ut som det billigste alternativet.

Men selv om Kort&Kontant er det billigste kontantabonnementet hos Telenor, finnes det billigere alternativer hos andre operatører. For eksempel har Chess Kontant en minuttpris på 99 øre uansett hvor du ringer, og SMS- og MMS-priser på 48 øre og 1,99 kroner.

Er du på jakt etter nytt mobilabonnement, kan nettstedet Telepriser.no hjelpe deg å finne veien i jungelen av operatører og abonnementer. Her kan du fylle inn ditt personlige forbruk, og finne det abonnementet som passer best til dine mobilvaner.

(Kilder: Telenor, Netcom, Chess)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen