Telenor i Pakistan

Presidenten ble også den første til å ta nettet i bruk ved å ringe Norges statsminister Kjell Magne Bondevik. Telenor fikk lisens til å bygge og drive mobilnett i Pakistan i april 2004.

Stor sermoni

Det var stor oppmerksomhet rundt åpningen av mobilnettet til Telenor Pakistan tirsdag 15.mars. Åpningsseremonien fant sted i Islamabad med mer enn 400 gjester og et stort antall journalister fra nasjonale og internasjonale medier til stede.

Åpningsseremonien skjedde ved at Pakistans president, general Pervez Musharraf, ringte Norges statsminister Kjell Magne Bondevik, som på det tidspunktet befant seg i Sydney, Australia.

Dette er første gang Telenor helt på egen hånd åpner en mobiloperasjon utenfor Norge. Åpningen av nettet for kommersielt bruk skjedde under ett år etter at Telenor fikk lisensen 14. april 2004.

- Vi er godt fornøyd med å komme i gang så raskt, og planlegger å fortsette i samme tempo slik at vi holder våre løfter om å dekke 70 prosent av befolkningen om vel tre år, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenor var en av to tilbydere som ble tildelt lisens i april i fjor, og med disse to lisensene er det i alt seks mobiloperatører i virksomhet i Pakistan. Telenor betalte $291 millioner for lisensen og beregner investeringer på rundt en milliard dollar i en periode på 6 - 8 år.

På åpningstidspunktet dekker Telenor Pakistans mobilnett nærmere 20 millioner innbyggere i Rawalpindi, Islamabad og Karachi. Innen utgangen av mars skal nettet dekke 32 millioner innbyggere. Pakistan har i dag 150 millioner innbyggere og en mobiltetthet på nærmere seks prosent.

- Mobilpenetrasjonen i Pakistan er lav. Med den positive økonomiske utvikling landet er inne i forventer vi sterk vekst i det pakistanske mobilmarkedet de neste årene, en vekst vi vil være med på," sier Baksaas, som også var til stede under åpningen i Islamabad.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen