Telenor holder igjen


Dette er telefonene som er klare for Telenors 3G-lansering

Den offisielle lanseringen av 3G-nettet til Telenor nærmer seg med stormskritt. Operatøren har et stadig mer hissig Post- og Teletilsyn å forholde seg til, og har nå lovet en offisiell lansering før jul.

Telenor ønsker å samkjøre den offisielle åpningen med lanseringen av nye 3G-telefoner. Selskapet har derfor sørget for at mobilprodusentene ikke slipper noen av de nye 3G-modellene sine før de har åpnet nettet.

Blant telefonene som holdes igjen er Nokia 6630. Ifølge nettbutikkene skulle telefonen vært på lager allerede 22. november, og de første eksemplarene har for lengst ankommet landet. Telenor holder imidlertid igjen, og ønsker ikke at telefonen slippes før åpningen av 3G-nettet.

Samsung Z107 ventes også å dukke opp på samme dag som lanseringen. Den vil en stund være det eneste alternativet her til lands for dem som ønsker å prøve ut videotelefoni. Hverken Sony Ericsson eller Siemens ser nemlig ut til å ha klargjort noen telefoner for Telenors lansering.

Det finnes andre 3G-klare telefoner på det norske markedet, inkludert Nokia 7600 og Nokia 6650. Men det eneste som skiller disse fra vanlige GSM-telefoner er muligheten for ekstra rask nedlastning, og de kommer hverken med videotelefoni, nettleser eller andre typiske 3G-funksjoner.

Holder kortene tett til brystet
Telenor har enda ikke kommet med noen nærmere informasjon om åpningen av 3G-nettet, hverken når det gjelder dato eller tjenestetilbud.

Ryktene går i bransjen om at operatøren har lite å by på når nettet åpnes. Kilder amobil.no har snakket med forteller at kun et fåtall av de store innholdsleverandørene er klare med tjenester å tilby i det nye 3G-nettet, og at nettet derfor i stor grad vil være et tomt skall den første tiden.

Forhåpentligvis vil situasjonen forbedre seg ut over 2005. Netcom skal etter planen åpne nettet sitt i mars, mens 3 skal ha nettet oppe før årsslutt. Innen den tid burde vi også se et mye større utvalg av produkter og tjenester.

I mellomtiden kan Telenor-kunder kose seg i vei med surfing, nedlastning og videotelefoni i 3G-hastighet, til en pris på 5 kr dagen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen