Telenor har krøll på linja

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det er trøbbel i tårnet hos Telenor. (Foto: Marius Valle)
Det er trøbbel i tårnet hos Telenor. (Foto: Marius Valle)

I går fortalte vi om Telenors problemer for brukerne av selskapets Proffnett-løsning. Flere Proffnett-kunder har opplevd at de ender opp hos noen helt andre enn den personen de slo nummeret til.

Da feilen fikk oppmerksomhet i går, fortalte Telenors informasjonssjef Arild S. Johannesen at problemene skyltes kommunikasjonproblemer med Proffnett og GSM.

Mens noen kunder ender opp hos feil person når de ringer, har andre til og med blitt oppringt av sitt eget nummer. Andre igjen har opplevd å bli koblet inn i vilt fremmede samtaler mens de snakker i telefonen.

I følge VG Nett er ikke Proffnett-problemene ferske. Avisen har vært i kontakt med kunder som sier de har hatt disse problemene helt siden i sommer. Da vedkommende forsøkte å få hjelp av Telenors kundeservice, ble han fortalt at alt var i sin skjønneste orden.

Ikke bare Proffnett

VG Nett har også kommet i kontakt med Telenor-kunder som har opplevd de samme problemene til tross for at de ikke er Proffnett-kunder:

"Jeg kan bekrefte at vi har samme problemer i Verdal i Nord-Trøndelag óg. Vi har hatt problemer fra tidligsommeren med dette fenomenet. Det som skjer er at under samtaler så blir det helt stillt i den ene enden, så begynner det og ringe i den andre enden. Da er det bare og vente en stund, så blir samtalen satt tilbake igjen.. i mange tilfeller må vi legge på, og opprette ny kontakt", forteller kilden til avisen.

I følge Johannesen i Telenor har problemet vart i et par uker nå. Årsaken skal være at stadig flere har skaffet seg operatørens Proffnett-løsning.

- Platformen skal nå være skalert opp for å håndtere den store kundemassen, sier Johannesen til VG Nett.

(Kilder: VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen