Telenor har funnet feilen i mobilnettet

Telenor har funnet feilen i mobilnettet

Forbedringer i nettet skal gjøre at noe lignende ikke skjer igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste husker nok hvordan Norge sto stille den 10. juni tidligere i år da mobilnettet til Telenor ble satt ut av drift i en lengre periode. Nå skal de ha funnet rotårsaken til problemene som oppsto denne dagen.

To småfeil

– Vi er glade for at vi nå kan si at vi har identifisert årsakene til feilene i mobilnettet vi opplevde i juni. De grepene vi har tatt gjør at våre kunder kan være trygge på kvaliteten i Telenors nett, sier Norgessjef Ragnar Kårhus.

Det skal dreie seg om en feil i programvaren som er installert i sentralene for mobil tale. Denne feilen blir nå rettet samtidig som at Telenor skal gjøre enkelte endringer i design og dimensjonering for å få bukt med kraftig signaleringstrafikk slik vi så 10. juni.

Administrerende direktør i Telenor Norge, Ragnar Kårhus, kan fortelle at forbedringer i mobilnettet deres er like rundt hjørnet.
Administrerende direktør i Telenor Norge, Ragnar Kårhus, kan fortelle at forbedringer i mobilnettet deres er like rundt hjørnet.

Lover forbedringer

Problemene i selve mobilnettet i juni ble utløst av to ulike hendelser som forårsaket en økning i signaleringstrafikken. Hendelsene var henholdsvis en omstart av en server for mobilt bredbånd etter en feilsituasjon den 10. juni og brudd i et samband i transportnettet den 17. juni.

– Dette er hendelser som kan skje fra tid til annen og som kan skape tregheter i trafikkavviklingen i mobilnettet, uten at det skal skape et stort utfall, sier Kårhus.

Les også:

Mobilnettet skal nå bli styrket ytterligere for at noe slikt ikke skal skje igjen. Telenor har for tiden ekstra bemanning på plass til hver tid slik at nettet blir grundig overvåket. I løp av september skal nettet har blitt styrket ytterligere for å takle slike topper i signaleringstrafikken.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen