Telenor halter etter NetCom

Netcom lanserte Trådløs Familie for rundt 8 måneder siden, og har hatt enorm suksess med tilbudet som lar opp til seks mennesker i samme familie eller vennegjeng ringe helt gratis seg i mellom.

Nå kommer Telenor haltende etter med et tilbud som knapt gjør det billigere å ringe mellom familiens mobiltelefoner.

Ikke gratis
Med Netcom Trådløs Familie er det helt gratis å ringe til og fra alle i den trådløse familien, uavhengig om medlemmene har bedrift-, privat- eller kontantkortabonnement. I Netcoms tilfelle snakker vi dermed om helt kostnadsfrie samtaler innad i familien.

Telenors FriFamilie er svært langt fra noe konkurrerende tilbud. Faktisk virker navnet direkte misvisende.

For selv om det ikke koster noe å skaffe seg FriFamilie er tilbudet langt mindre kundevennlig enn konkurrentenes tilbud.

Minuttprisen mellom fullverdige medlemmer, altså familiemedlemmer med et privat mobilabonnement hos Telenor, er riktignok satt til 0 kroner, men alle samtaler blir allikevel belastet en startavgift på 59 øre.

Ekskludert
Men det stopper ikke her. For de i familien som kanskje trenger mest å kunne ringe billig til mamma, pappa eller storebror, er minstemann som er utstyrt med et kontantkort.

Både kontantkortmedlemmer og bedriftsmedlemmer av familien får overhode ingen rabatt og må ringe til fullpris selv om de er medlemmer av en såkalt FriFamilie.

I praksis betyr dette at mor og far med ”fullverdige mobilabonnement” kan ringe for 59 øre til barna med kontantkort, mens de må ut med både startavgift på 59 øre og en minuttpris på mellom 2 og 4 kroner per minutt.

- Vi ser på en løsning hvor også kontantkortkunder og bedriftskunder kan bli fullverdige medlemmer av FriFamilie, men har per i dag ingen teknisk løsning for dette, sier Caroline Heitmann i Telenor Mobil til Mobilen.no

Hun poengterer at den som er juridisk ansvarlig for den frie familien kan være bare 18 år, og sier dette vil være et svært godt tilbud til unge samboerpar som ringer mye seg i mellom.

Beklager, Telenor, men dette er ikke et tilbud å skryte av. Og så korte som samtalene innad i familien gjerne er, tipper vi FriFamilie heller vil gjøre det dyrere enn billigere å ringe til familien.

Bedre lykke neste gang!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen