Telenor går for EDGE

Nokias EDGE-telefoner
Det er kun Nokia som har EDGE-telefoner per i dag

Telenor har endelig bestemt seg for å ta i bruk EDGE-teknologi i mobilnettet sitt. Telegiganten kunne i dag gå ut og fortelle til pressen at man har begynt de nødvendige utbyggingene i nettet, og at man vil åpne den nye tjenesten for selskapets kunder allerede til høsten.

EDGE gjør det mulig å oppnå fire til fem ganger høyere hastigheter på nedlastning av data enn det man i dag får over GPRS. Telenor lover at man vil kunne oppnå hastigheter på mellom 100 og 200 Kbps, mens de beste GPRS-telefonene på markedet i dag klarer å levere 53,6 Kbps.

Dermed får vi en liten forsmak på hva 3G-nettet vil kunne tilby senere i år. Eiere av laptoper vil utvilsomt sette pris på muligheten til å surfe i nær bredbåndshastighet via mobiltelefonen, og det å laste ned ringetoner, spill og programmer burde også bli en adskillig mindre tidkrevende affære.

Telenor vil bruke EDGE til å fylle ut de områdene som ikke dekkes av det kommende 3G-nettet. Dermed vil man kunne oppnå en viss hastighet på dataoverføringen selv i utforliggende strøk som i skog og fjell, og på sjøen.

Riktignok kreves det at man har en EDGE-kompatibel telefon for å bruke den nye teknologien. Dette gjelder for øyeblikket kun enkelte av Nokias modeller, nærmere bestemt; Nokia 3200, Nokia 6220, Nokia 6230, Nokia 6820, Nokia 6810, Nokia 7200 og Nokia 9510 Communicator.

Netcom har enda ikke tatt stilling til hvorvidt de vil følge etter Telenors trekk og lansere EDGE i sitt eget nettverk.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen