Telenor får styre Android Market

Får sin egen butikkfront og kan la kunder betale over mobilregningen.

Telenor vil la et redaksjonsutvalg velge ut og presentere 50 applikasjoner med lokal relevans i hvert av sine 11 internasjonale markeder.

I tillegg legges det til rette for at appene kan betales via mobilregningen, såkalt operatørbeling.

- Avtalen mellom Google og Telenor skal gi ytterligere energi til Android-økosystemet. Det viktigste aspektet ved avtalen er at millioner av Telenor-kunder vil få enklere tilgang til mer og rikere innhold til mobilen, i tillegg til fleksible betalingsløsninger, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor. 

Det er klart etter at Telenor og Google har inngått en global samarbeidsavtale for å stimulere til økt bruk av applikasjoner i Android-økosystemet. 

De to selskapene vektlegger at avtalen gir økt synlighet for lokale utviklere, og derigjennom økt inntektspotensial. Bransjedata viser at i valget mellom å betale med kredittkort eller via mobilregningen, foretrekker 70 prosent det siste.

Først i Sverige og Danmark
Oppgraderingen skjer automatisk for Telenors Android-brukere. Alt de må gjøre er å gå inn på Android Market på sin mobiltelefon og velge Telenors (eller den lokale Telenor-operatørens) "hylle" på forsiden.

Avtalen dekker alle Telenors 11 internasjonale mobilmarkeder, og den første lanseringen skjer i første kvartal 2012 i Thailand, Malaysia, Ungarn, Sverige og Danmark. 

Kundene i Telenors øvrige mobilmarkeder (India, Bangladesh, Serbia, Montenegro og Norge) vil få glede av denne oppgraderingen senere i 2012.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen