Telenor dropper minuttaksering

Post- og Teletilsynet har i dag blitt orientert om at Telenor likevel ikke vil gjennomføre den varslete endringen fra sekund- til minuttaksering av mobilsamtaler til utlandet. PT ble kjent med endringsplanene i forrige uke og reagerte på disse.

Da saken ble kjent i går, gikk tilsynssjef Willy Jensen ut og sa han var "sjokkert".

Tilsynet ba forrige uke Telenor om en forklaring på endringsplanene, som ville ført til at alle mobilsamtaler ut av Norge ville bli taksert per minutt, og ikke per sekund. Dette er et klart brudd på norsk og europeisk praksis, og det bryter også med prinsippet om at forbrukerne bare skal betale for den tiden de faktisk ringer.

- Jeg er meget tilfreds med at Telenor likevel ikke gjennomfører endringen, sier PT-direktør Willy Jensen.

Oppdatert:
Telenor skriver i en pressemelding at de tar Post- og teletilsynets reaksjon på å bytte fra sekund- til minuttaksering på samtaler til utlandet til etterettning:

- Denne delen er ikke viktigst for Telenor i den totalpakken vi har ønsket å tilby våre kunder. Det viktigste for oss er å innføre en enklest mulig prismodell, det holder vi fast på samtidig som vi fortsetter med sekundtaksering, sier Ragnar Kårhus, leder av Telenor Norge.

 


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen