Telenor blir refset

1. juli i år ble et nytt EU-vedtak om dataroaming satt til livs. Det innebærer blant annet at de norske operatørene må aktivere en automatisk varslings- og sperretjeneste for bruk av datatrafikk innen EU/EØS.

Dersom du skulle bruke bruke bortimot 500 kroner i datatrafikk på ferie i for eksempel Tyskland, skal du først få et varsel før dataroaming sperres automatisk. Du kan imidlertid aktivt velge å sette sperregrensen høyere. Telenor tilbyr sine kunder å selv aktivere denne tjenesten, men fra og med 1. juli sier nye reglene at dette skal skje automatisk for å sikre samtlige kunder mot sjokkregninger på grunn av datatrafikk i Europa.

- Vi er forskrekket over at Telenor, som en betydelig norsk og europeisk mobilleverandør, ikke har denne tjenesten i orden. Vi kan ikke akseptere at selskapet ber kundene selv ta skritt for å beskytte seg mot høye regninger, når dette er noe Telenor har ansvar for, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Dagbøter på 20 000 kroner
Post- og teletilsynet har i et brev til Telenor bedt om en forklaring på hvorfor de ikke har innfridd de nye kravene. De minner samtidig om at Telenor har det samme ansvaret som alle andre operatører, men opplyser om at det vil påløpe en såkalt tvangsmulkt (pengebot) på 20 000 kroner per dag dersom ordningen ikke er på plass innen 1. august.

- Vi skal svare på brevet fra PT, og vi legger opp til å få på plass en løsning før fristen går ut, sier informasjonssjef Per A Meling i Telenor til Mobilen.no.

Hva med Telenor-kunder som er på ferie i Europa akkurat nå - vil de være sikret mot høye datakostnader?

- Vi behandler disse sakene som tidligere, men kunden har en veldig sterk sak i et slikt tilfelle. Vi skal finne en god løsning for våre kunder, forsikrer Meling.

Se også: Så mye koster det deg å bruke mobilen på utenlandsferie

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen