Telenor åpner musikkbutikk

Den 15. april lanserte Telenor i all stillhet sin nye musikktjeneste, kun forbeholdt DJuice-abonnenter. Tilbakemeldingene fra brukerne har vært så bra at Telenor nå åpner tjenesten for alle sine abonnenter.

- Vi har fått så gode resultater med denne tjenesten, at vi velger å åpne den for alle Telenor-kunder i dag, sa Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, til VG i går.

I Telenors mobile musikkbutikk kan du velge mellom 400 000 sangtitler. Du kan laste ned enkeltsanger, eller leie kapasitet slik at du kan høre på musikk i sanntid fra mobilnettet.

- Ingen reklame
- Brukeren kan velge mellom ni musikkstreamer, eller radiokanaler om du vil, og høre på disse fortløpende. Her er det heller ingen reklame eller prat, sier Krokan til VG.

Musikktjenesten er integrert i Telenors WAP-portal Entry. Når du åpner Entry i WAP-leseren eller nettleseren på telefonen din, går du videre fra kategorien Musikk. Derfra kan du bestille sanger og laste direkte ned, eller velge om du vil streame musikk eller musikkvideoer.

Vil du benytte deg at Telenors musikktjeneste må du, i tillegg til Telenor-abonnement, ha en mobiltelefon med støtte for 3G eller EDGE. Lurer du på hvilke telefoner som har 3G- eller EDGE-støtte, kan du gjøre et søk i prisguiden vår.

Telefonen din må også kunne spille av sanger i filformatet AAC. Det er nemlig dette formatet Telenor har valgt for sine musikkfiler. Men de aller fleste mobiltelefoner som har støtte for mp3, har også støtte for AAC.

I følge Digi.no har musikken en bitrate på 64 kbps, noe som skal tilsvare lydkvaliteten til en mp3-fil med en bitrate på 128 kbps.

5 kroner per sang
Prisen er naturligvis viktig for mange som velger å kjøpe musikk på internett, enten det er via mobiltelefonen eller PC-en. Derfor vil det glede mange at Telenor har lagt seg på lavere priser enn hos andre nettbutikker. Hos Telenors musikkbutikk kan du laste ned en sang til 5 kroner. Denne prisen er inkludert det du må betale for selve dataoverføringen i mobilnettet.

Vil du høre på musikk i sanntid, må du ut med 5 kroner per time. Vil du se på musikkvideoer i sanntid, ligger timesprisen på 20 kroner.

Selv om stykkprisen på sangene ikke er for god til å være sann, er den dessverre for god til å vare. Fra og med 1. august er prøveperioden over, og du kan komme til å måtte betale opptil 15 kroner per sang.

I følge Digi.no har Netcom planer om å lage sin egen mobile musikktjeneste til høsten.

(Kilde: VG, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen