Telenor uberørt av tidenes strømbrudd
Teknofil

Telenor uberørt av tidenes strømbrudd

600 millioner mennesker mistet strømmen i India, men Telenor "sto han av".

I india sørger befolkningsvekst og velstandsutvikling for store utfordringer i strømnettet. De siste dagene har spesielt mange indere vært strømløse.

I første omgang var 300 millioner indere uten strøm, og dagen etter førte et nytt strømbrudd til at 600 millioner var uten strøm. For å få disse tallene i perspektiv, kan vi nevne at det er 500 millioner innbyggere i hele EU.

Inside Telecom har kontaktet Telenor for å høre hvordan deres mobilnett i India, under navnet Uninor, taklet situasjonen. Her ble bare 60 basestasjoner rammet.

16 timers reserve med batteri og diesel

– Selv om omfanget av de siste strømbruddene er alt annet enn dagligdags, er det ikke uvanlig at basestasjonene våre mister strømforsyningen. Derfor er de utstyrt med reserveløsninger i form av strømgeneratorer som går på diesel, sier Glenn Mandelid, Telenors informasjonssjef i Asia.

Alle Uninors basestasjoner i India er utstyrt med reservebatterier som holder i fire timer ved strømbrudd i tillegg til diselaggregater som sørger for ytterligere 12 timer, ifølge Inside Telecom.

(Kilde: insidetelecom.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen