Telenors 5GB-abonnement  til 399 kroner er langt dyrere enn Nonstop-abonnementet mange hadde før.
Telenors 5GB-abonnement til 399 kroner er langt dyrere enn Nonstop-abonnementet mange hadde før. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Telenor tvinger tidligere Djuice-kunder over på langt dyrere abonnement

Telenor: – Vi rydder.

Da Telenor la ned Djuice i mars 2017, ble alle Djuice-abonnementene omdøpt til Telenor Nonstop, og beskjeden var at alle kundene skulle få de samme eller bedre betingelser som de tidligere hadde hatt. 

Når det nå har gått et år, virker det som om Telenor anser seg som ferdige med Nonstop-abonnementene.

Andreas Sørreime Klyve sier at abonnementet til kona øker betraktelig i pris med Telenors nye betingelser. Foto: Privat

En av dem som har fått beskjed om at Nonstop legges ned, og at de flyttes over til et annet og dyrere abonnement, er Andreas Sørreime Klyve. 

– Kona mi fikk en tekstmelding med at hennes abonnement, med 5 GB i måneden til 279,-, vil bli endret til Telenor Medium, som koster 399,- i måneden. De er «greie» nok til å gi henne 2 GB ekstra uten kostnad, slik at hun får 7 GB, som hun heller ikke har behov for. Prisen er uansett vesentlig høyere, og langt dårligere enn konkurrentene, i kjent Telenor-stil, skriver Klyve i en e-post til Tek.no. 

Like mye data for høyere pris 

På Telenor Norges Facebook-side flyter det også av irriterte innlegg fra kunder som har fått liknende beskjeder.

Felles for alle de tidligere Nonstop-brukerne er at prisen øker med Telenors nye betingelser, for noen ganske betraktelig.  

Kundene som tidligere hadde 3 GB data inkludert har blitt dyttet over til Telenor Medium 2 GB, men Telenor «legger til» 1 GB, slik at de får den samme datamengden som de hadde tidligere. Den nye prisen er 299 kroner i måneden.

Et par av tilbakemeldingene som har kommet på Telenors Facebook-side etter at de begynte å sende ut SMS-er med varsling om abonnementsbytte. Foto: Skjermdump/montasje

Kundene som hadde Nonstop med 5 GB får altså i stedet Telenor Medium 5 GB, men med 2 GB ekstra, slik at de i praksis får 7 GB for 399 kroner i måneden. 

Ut fra tipsene vi har fått og meldingene på Facebook-siden til Telenor kan det virke som om Nonstop-kundene har hatt ganske ulik prissetting på sine abonnementer, med noen som melder om at de hadde 5 GB for 229 kroner i måneden, mens andre rapporterer om 3 GB for 279 kroner i måneden. 

Telenor er dyrt 

Ser vi på vår egen oversikt over norske mobilabonnement, ser vi at du slipper unna med ganske mye mindre enn 399 hos andre aktører. Foto: Skjermdump

Felles for alle er også at de får et abonnement som er betraktelig dyrere enn de billigste alternativene på markedet.

Det billigste 3 GB-abonnementet med fri tale, SMS og MMS er i skrivende stund Telipol Fri 3 GB til 239 kroner i måneden, mens Telipol tilbyr 6 GB for 279 kroner i måneden. Det er henholdsvis 60 og 120 kroner billigere i måneden enn det Telenor tilbyr. 

For 369 kroner i måneden får du dessuten 12 GB hos Chili Mobil, altså langt mer data for mindre penger enn nonstop-kundene nå vil få hos Telenor. 

Telenor: – Vi forenkler produkttilbudet vårt

Kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor sier de forenkler produkttilbudet når de flytter kundene over på nye og dyrere abonnement. Bilde: Telenor, CC

Kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor sier de flytter kunder med abonnementene U21, Mobil og Telenor Nonstop over til U18, Yng, Frihet, Medium og Fleksi. Han vil ikke opplyse hvor mange det dreier seg om, men sier de som går fra Nonstop får den største prisøkningen, med 70 kroner mer for 2 GB ekstra data. 

– Ved lansering av nye abonnement har som regel de gamle abonnementene blitt stoppet for salg, men kundene har ikke blitt flyttet over til de nye abonnementene. Dette har ført til at vi i dag har mange kunder på utdaterte abonnement, der ikke alle har de nye fordelene med blant annet data rollover, ubegrenset Min Sky med mer. Vi ønsker nå å rydde opp i dette ved å flytte kunder til de nye abonnementene våre. 

– Dette gjør vi for å sikre at kundene våre har abonnement med alle tjenestene våre inkludert. I tillegg gjør vi dette for å forenkle det totale produkttilbudet vårt, sier Krokan. 

Han sier det er forståelig at folk reagerer på at de får høyere månedsbeløp. 

– Dersom kunden ikke ønsker å flytte over til det abonnementet som han eller hun har fått varsel om, så står vi parat til å hjelpe kunden med å finne det abonnementet som passer ham eller henne best. 

– Ha det bra, Telenor 

Dét er ikke Andreas Sørreime Klyve interessert i. 

– Hun har ikke behov for de to ekstra gigabytene som de tilbyr, så pakken hun nå får er vesentlig dyrere enn både prisen hun hadde og tilsvarende priser hos konkurrenter. Vi ser for øvrig at de skriver i et par av Facebook-postene at de med de nye abonnementene også kan tilby data rollover og Min Sky, men dette var faktisk noe hun hadde i abonnementet fra før. 

– Så ja, vi kommer til å bytte bort fra Telenor. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen