Telenor-sjefen i sponsorklemme

Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas er i hardt vær.
Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas er i hardt vær.

Da Telenor-sjefens datter trengte sponsorer til russebussen, var det naturlig å spørre om farens selskap ville bidra. Det gjorde Telenor, og nå er far sjøl i hardt vær. Næringsministeren krever en gjennomgang av sponsoravtalen, skriver VG Nett.

Jon Fredrik Baksaas' datter Helle Myre Baksaas fikk 25 Sony Ericsson K610i og Djuice-abonnementer med 200 kroner gratis ringetid i måneden til seg og sine russevenner. Sponsoravtalen har en verdi på over 100 000 kroner. Djuice er et Telenor-selskap.

– Det stemmer at vi er sponset av Djuice. Ikke penger, men vi har fått mobiler, mobilavtaler og gratis ringetid for 200 kroner i måneden, sier Helle Myre Basaas til VG Nett.

Hun skal ha spurt sin far om hjelp, men han gav henne bare et telefonnummer, i følge hun selv. Avtalen med Telenor skal hun ha forhandlet frem selv.

Djuice skal ikke ha krevet noen logo på russebussen til jentene. Grunnen skal være at Djuice ikke ser på avtale som sponsing, men testing av et nytt abonnement. Det eneste jentene skal gjøre, er å gi tilbakemeldinger til Djuice.

Næringsminister Dag Terje Andersen sier i en e-post til VG Nett at han forutsetter at Telenor vil undersøke sponsorsaken. Også stortingspolitikere reagerer på saken. Både Steinar Gullvåg (Ap) i Næringskomitéen og Per Sandberg (FrP) i Transport- og Kommunikasjonskomitéen krever at Telenor foretar en intern gjennomgang av avtalen for å finne ut om den rimer med Telenors etiske retningslinjer.

(Kilde: VG.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen