Telenor-sentralbord skaper bekymring
(Bilde: Shutterstock/Edyta Pawlowska )

Telenor-sentralbord skaper bekymring

Fikk tilgang til hele sentralbordet via mobilsvar.

En mobil sentralbordløsning levert av Telenor Sverige skaper bekymring blant kundene. Årsaken er at lenken som leder til mobilsvarbeskjeder også lar brukeren navigere hele sentralbordet, med mulighet til å sette over og viderekoble samtaler, og gjøre endringer i selve telefonlista.

Ifølge Computer Sweden skal brukerne også ha kunnet lytte på andres talemeldinger, se samtalelister og kopiere andres beskjeder.

– Her burde varselklokkene ringe. Det holder at man går forbi en annen persons PC og kopierer linken til personsvar, så har man tilgang til admin-siden for hele bedriften, sier en ansatt i selskapet Arkitektkopia til Computer Sweden.

Svenske Telekom i dag har vært i kontakt med flere kunder av den svenske Telenor-løsningen, blant annet det svenske opposisjonspartiet Moderaterna. En talsmann for partiet sier at de vil be Telenor om å stenge av funksjonen dersom opplysningene stemmer.

Beroliger norske bedrifter

Den aktuelle sentralbordløsningen kalles Telenor One 2.0. Informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor Norge beroliger norske bedrifter med at den samme løsningen ikke selges i Norge.

– Telenor One 2.0 er ikke solgt i det norske markedet. Slik produktet blir fremstilt på Telenor Sveriges hjemmesider, kan det minne om det norske Mobilt Bedriftsnett fra Telenor. Dette er i virkeligheten to helt forskjellige løsninger, skriver Meling i en e-post til Mobilen.no

Meling opplyser om at påloggingen til den norske løsningen krever passord, både for brukere, sentralbord og for administrasjon. Admin-brukere har også tofaktorautentisering, det vil si at man forsterker sikkerheten ved å logge på med en engangskode generert av en mobil-app eller en kodebrikke, i tillegg til vanlig brukernavn og passord.

Les mer: Seks av ti mobil-apper truer personvernet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen