Telenor lover bedre dekning på Østfoldbanen
Teknofil
(Bilde: Jernbaneverket)

Telenor lover bedre dekning på Østfoldbanen

Endelig en gladnyhet for togpendlerne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På strekningen Oslo – Fredrikstad er det mange som pendler med tog, men mobildekningen lever på ingen måte opp til forventningene. Flere steder er det ingen dekning overhodet, mens det vanligste er 2G/EDGE før du nærmer deg Oslo S.

Nå sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen til vår søsterside Inside Telecom (abonnementstjeneste) at de ønsker å bygge 10 nye mobilmaster og oppgradere 30 basestasjoner på Østfoldbanen de neste to årene.

En av utfordringene er at utstyret togsettene til NSB bare har støtte for 2G innendørs per i dag. Derfor er de avhengige av et tett samarbeid med NSB og Jernbaneverket for å få det som de vil.

– Vi ønsker å satse på 4G for togpassasjerene, og prioriterer Østfoldbanen, men i og med at det er mange aktører som må samarbeide for å få dette til, kan jeg ikke love helt hundre prosent sikkert at alt vil være på plass i 2015, sier Amundsen til Inside Telecom.

Mobilselskapet vil starte planleggingen av strekningen Moss – Råde - Fredrikstad allerede sent i år. Også togstrekningene mellom Oslo og Hamar, og Oslo og Tønsberg er til vurdering hos Telenor.

Er dette verdens kuleste trikk?
Russiske UralVagonZavod er like tøff som den høres ut »

(Kilde: Inside Telecom)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen