Telenor brant seg på partnerskapet med indiske Unitech. Nå kan giganten brenne seg på nytt - denne gangen med Vimpelcom i Usbekistan.

Telenor kan bli innblandet i nytt lisenstrøbbel

Vimpelcom advarer etter korrupsjonsskandale i Usbekistan.

Telenor har så langt tapt milliarder på Uninor-satsingen sin i India. Partneren, indiske Unitech, hadde kjøpt inn 2G-lisenser i en svært så grumsete salgsprosess. Resultatet ble at samtlige lisenser ble kansellert, før de nylig ble solgt på nytt. Nå står Telenor i fare for å snuble i enda en korrupsjonsskandale – denne gangen gjennom eierskapet sitt i telegiganten Vimpelcom.

Nå er det Usbekistan som er stedet. NRK og Berlingske Tidende melder at Vimpelcom har kjøpt mobillisensene sine gjennom selskapet Takilant som nå er rammet av en korrupsjonsskandale. Skandalen har allerede ført til omfattende rokkering i Svenske Telias ledelse, etter at de kjøpte lisenser fra det samme selskapet.

Les også: Telenor halvparten så stor som i fjor

Varsler mulig søkelys

Vimpelcom varsler i sin årsrapport at kjøpet kan sette dem i myndighetenes søkelys. Etter interne undersøkelser, mener likevel selskapet at det har holdt seg innenfor loven.

«Selv om vi ikkekjenner til noen pågående undersøkelser av vårt selskap i forbindelse med forholdet til Takilant, kan det ikke garanteres at vi ikke vli bli undersøkt, være erstatningsansvarlige eller få skadet omdømme som følge av vårt forhold til Takilant», står det i årsrapporten.

Korrupsjonsproblemer

Usbekistan er beryktet for sin korrupsjon og eieren av Takilant skal ha hatt et tett forhold til presidentdatteren Gulnara Karimova. Hun er blant annet ansvarlig for tildeling av telelisenser i landet.

Overfor NRK sier pressetalsmann i Telenor at selskapet ikke kjenner til hverken ulovligheter eller pågående etterforskning av Vimpelcoms forhold til Takilant.

– Det ligger ikke noen innrømmelse i dette, men de påpeker i forbindelse med etterforskningen i Sverige at det eventuelt kan bli rettet etterforskning mot dem, forteller Dag Melgaard til NRK.

Les også: Telenor uberørt av tidenes strømbrudd

(Kilder: nrk.no, Berlingske Business)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen