Telenor ikke klar for 4G-iPad
Teknofil

Telenor ikke klar for 4G-iPad

Åpningen av det nye superraske mobilnettet kan bli utsatt.

På Apples iPad-informasjonssider oppgis både NetCom og Telenor som leverandører av 4G-tjenester.
På Apples iPad-informasjonssider oppgis både NetCom og Telenor som leverandører av 4G-tjenester.

Mange regnet med at Telenor om forholdsvis kort tid ville åpne sitt nye LTE-mobilnett, i dagligtale kalt 4G. Nå tyder mye på at lanseringen kan bli utsatt til senere på året. Det skriver vårt søsternettsted Inside Telecom.

I går lanserte Apple en oppgradert utgave av iPad som blant annet får LTE-støtte. Det at denne kommer til Norge den 23. mars og at Apple på sine sider refererer til at 4G for iPad er tilgjengelig fra både NetCom og Telenor, kunne tyde på at Telenor vil skru på sitt LTE-nett fra denne datoen. Men det er langt fra sikkert dette stemmer.

– Vi lanserer LTE i løpet av året, sier teknologidirektør Frode Støldal i Telenor til Inside Telecom. På spørsmål om det betyr at tjenesten ikke åpner før sommeren, gjentar Støldal det samme svaret.

Ett av problemene med LTE er at man fortsatt jobber med å få på plass en standard for tale over LTE (VoLTE). LTE er nemlig først og fremst beregnet på datatrafikk. Det er to mulige løsninger; enten kan man bruke VoLTE, eller så kan man innføre et system som automatisk skrur av LTE når man starter en samtale, slik at enten 3G- eller GSM-nettet brukes for å overføre samtalen.

Les også: Slik er Apples nye iPad

(Kilde: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen