Telenor hadde 3G-trøbbel

Flere kunder rapporterte om feil i morgentimene torsdag.

En rekke brukere har meldt om problemer med å få tilgang til 3G-nettet morgentimene torsdag. Det betyr at samtaler fungerer, men at det på enkelte mobiltelefoner ikke er mulig å bruke datatrafikk – som å åpne nettsider i nettleseren.

Telenor bekrefter overfor Mobilen.no at de har problemer i sitt nett. De opplyste først at det gjaldt oppkobling av mobilnett fra HTC-telefoner, men senere fikk vi opplyst at det også gjaldt telefoner av andre merker – men ikke iPhone. På Telenors Facebookside melder flere Telenor-kunder om problemer med koble til 3G.

– Tidligere i dag hadde en rekke smarttelefon-kunder problemer med å koble seg på datatjenester. Det gjaldt de smarttelefoner med APN-oppsett fra Telenor. iPhone bruker kun Internett-APN, og ble ikke berørt av feilen. Mobiler med annet oppsett enn Telenor-APN ble altså heller ikke berørt. Det var en nodefeil som førte til disse komplikasjonene. Men Telenor rutet raskt om trafikken, slik at så godt som all trafikk kom opp igjen. Telenor er nå i ferd med å foreta permanent feilretting, skriver informasjonssjef Anders Krokan i Telenor i en e-post til Mobilen.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen