Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har hatt mange utfordringer i 2011. (Bilde: Telenor)

Telenor går så det suser

Resultatene for tredje kvartal bedre enn analytikerne ventet.

Telenor slapp tirsdag kveld resultatene for tredje kvartal, ved en glipp. Resultatene skulle egentlig vært sendt ut før onsdag klokken 7.

Men tallene viste seg å være svært gode, og Telenor-aksjen steg da børsen åpnet onsdag morgen.

Driftsinntektene for tredje kvartal var på 25,3 milliarder kroner, mot 24,6 for tredje kvartal i fjor. EBITDA før andre poster var på 8,8 milliarder kroner, med en EBITDA-margin på hele 34,8 prosent. Driftsresultatet endte på 5,1 milliarder, mot 4,5 milliarder for samme periode i fjor.

Betydelige investeringer i 4G

Telenor åpnet nylig sitt 4G-nett i Norge, noe som har medført store investeringer.

– Jeg er stolt av lanseringen av 4G-tjenester vi nettopp gjennomførte i 11 byer i Norge. Utrullingen skjer raskt, og mer enn ni av ti nordmenn vil ha tilgang til vårt 4G-nettverk i 2015. Telenors betydelige og langsiktige investeringer setter oss i stand til å levere overlegen dekning og nettverkskvalitet, som danner grunnlaget for den sterke veksten i datatjenester. Økningen i databruk og overgangen til prispakker bidro til inntektsvekst dette kvartalet, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Baksaas forventer fortsatt vekst i 2012.

– For året 2012 forventer vi en organisk inntektsvekst på rundt 4 prosent og en kontantstrømmargin på 23 til 24 prosent, eksklusiv India. På vår kapitalmarkedsdag i september annonserte vi våre mål for å ligge i forkant og skape verdier i de kommende år. Med fortsatt konkurransedyktig vekst og forbedret effektivitet skal vi oppnå en kontantstrøm fra driften på 28 til 30 milliarder kroner i 2015, sier Baksaas.

Nøkkeltall for tredje kvartal:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen