Telenor-3G kun i Norge

Telenor har stolt lansert 3G-nettet i Norge og det er foreløpig 70 byer og tettsteder hvor du kan kose deg med høye hastigheter på mobiltelefonen. Men du må nok holde deg i Norge hvis du vil bruke 3G-tjenester.

"Forglemmelse"
På pressekonferasen i forbindelse med 3G-lanseringen, unnlot Telenor å nevne at de kun har fått i stand roaming-avtale med Japanske NTT DoCoMo.

Tenkte du å få med deg Beat for Beat på telefonen neste gang du tar en sydentur, eller se nyheter på TV2 mens du sitter i en London-taxi, må du altså legge om planene.

Første kvartal 2005
Telenor har ingen konkrete datoer hvor roaming-avtaler vil være på plass, men Rick Brown i Telenor anslår at mye vil være gjort i løpet av første kvartal neste år.

Inntil videre kan du på utenlandsturer kun ringe eller bruke tjenester i GSM-nettet, selv om du sitter med en telefon som støtter 3G.

Japan er unntaket. Her har Telenor en avtale med operatøren NTT DoCoMo om samtrafikk, som gir tilgang til 3G-nettet og enhver tjeneste som medfølger.

Det skulle for øvrig ikke mangle på tilbud i Japan, hvor de har hatt tredjegenerasjons mobilnett siden 2001.

Også på andre punkter er 3G-tilbudet i Norge langt fra ferdig. Antallet steder med telenordekning vil øke fra dagens 70 til 132 i løpet av mars neste år, samme måned som NetCom kommer på banen med sitt 3G-nett.

Telenor har forpliktet seg til å dekke tettsteder med minimum 200 innbyggere i løpet av 2007, mens NetCom har lovd 76 prosents dekning i løpet av 2005.

Du kan følge linkene under for å lese mer om 3G-teknologien.