Telegram tar rotta på WhatsApp
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Telegram tar rotta på WhatsApp

Fikk 8 millioner nye kunder over natta.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Meldingstjenesten WhatsApp ble som kjent kjøpt opp av Facebook i forrige uke – for svimlende 16 milliarder dollar. Det har gitt en god del oppmerksomhet til tjenesten, men ikke bare positivt. På lørdag var nemlig WhatsApps servere nede i hele fire timer.

All oppmerksomheten har i alle tilfeller smittet over til konkurrenten deres Telegram også, skriver Tech Crunch. De har fått mer enn åtte millioner nye brukere "over natta", og har passert WhatsApp på hitlistene til Apple og Google i mange land. Det siste er foreløpig ikke tilfellet i Norge, hvor Telegram ulmer rundt 100. plass i både Apple App Store og Google Play Store.

NSA-sikker?

Foto: Telegram

Tech Crunch spekulerer i om Telegrams plutselige suksess kan har noe å gjøre med at folk er skeptiske til at Facebook skal få innflytelse over WhatsApp. I tillegg kan de være at noen bekymrer seg for overvåkning fra NSA, nå som Facebook har kontroll over den appen.

Utvikleren av Telegram er Pavel Durov, som også har laget den russiske Facebook-utfordreren VKontakte. Han sier til Tech Crunch at årsaken til hans suksess i utgangspunktet var at russiske sikkerhetsmyndigheter ikke hadde mulighet til å overvåke kommunikasjonen.

Han har angivelig som mål at appen skal være den "mest NSA-sikre appen" i verden også, selv om det har blitt oppdaget et sikkerhetshull i appen for en liten stund siden. Dette skal nå være tettet.

Last ned Telegram: Android / iOS

Hva med hemmelige meldinger?
Confide er som Snapchat for tekst »

(Kilder: Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen