Telegigantene utfordrer Google

Når du søker på internett med PC-en er sannsynligheten stor for at du bruker søkemotoren Google.

Søkegiganten håper nå på å få en lignene posisjon i mobilverden. Selskapet har allerede lansert en egen variant av søkemotoren sin for mobilen, og har flere mobiltjenester på vei.

Europeiske telegigantene liker ikke utviklingen. Nå har de samlet seg, og er i ferd med å troppe opp med en konkurrerende søkemotor for å få beholde større deler av søkeinntektene selv, ifølge Digi.no.

Flere aktuelle løsninger
Selskapene kan enten gå for en eksisterende søkemotor, og bruke sin kombinerte styrke for å få størst mulig inntekter. Et annet alternativ er å opprette en egen søketjeneste, der selskapene markedsfører med sitt eget merke, skriver avisen Sunday Telegraph.

Flere store mobiloperatører vil nemlig møtes i neste uke for å diskutere et søkesamarbeid. Det innebærer blant annet Vodafone, France Telecom, spanske Telefonica, Tyske Telekom, Hutichison Whampoa (med blant annet 3), Telecom Italia og amerikanske Cingular.

Norske NetCom, eid av TeliaSonera, er ikke med i dette samarbeidet. Istedenfor har de allerede en avtale med søkemotoren Sesam. Telenor er heller ikke med på leken.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen