Telefonsalg til besvær

Telefonselgere har vel i bunn og grunn aldri hevdet seg som den mest populære delen av befolkningen. En av de største grunnene til dette er at folk ofte blir servert en god dose kjøpsargumenter som ikke er sanne. Denne gangen er det Telenor som er i søkelyset.

Nettstedet Digi.no kunne nemlig i dag avsløre at det ikke er alle av Telenors selgere som har rent mel i posen. Nettstedet hevder å ha to pålitelige kilder, henholdsvis en journalist og en mellomleder i telebransjen i Norge, som har opplevd å bli oppringt av selgere med heller mindre pålitelige budskap.

Selgerene forklarte at de satt foran en skjerm hvor de kunne se en oversikt over telefontrafikken til de som ble oppringt, og kunne visstnok beregne ut i fra disse opplysningene at det ville lønne seg å bytte over til Telenors abonnement.

Når Digi.no konfronterte Atle Lessum, som er informasjonssjef i Telenor med utsagnene ble det straks klart at selgerene absolutt ikke hadde tilgang til slike data, og at han straks skulle presisere i en ny instruks til selgerene at slike ting kan man ikke bløffe med.

Det bør presiseres at dette problemet kun omfatter enkeltselgere, som har gjort dette for egen vinning. Telenor kan derfor i liten grad klandres for det inntruffne. En løsning som kanskje kan være med på å forebygge lignende tilfeller i fremtiden er å betale timebaserte lønninger istedet for provisjon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen