Telefoner som flyr


Verdensmesteren i mobilkasting (t.v.)

Skrur telefonen din seg av uten at du vil det? Forsvinner dekningen i tide og utide? Eller kanskje batteriet må lades hver tredje time? Løsningen på alle disse problemene kan for mange være et noe originalt mesterskap, som nylig gikk av stabelen for femte året på rad - nemlig VM i mobilkasting.

Mesterskapet ble arrangert i Finland, i byen Savonlinna. 117 deltakere fra fem forskjellige nasjoner hadde i år møtt opp for å konkurrere om den gjeve tittelen som verdensmester i mobilkasting.

Finsk seier - norsk 6.plass
Konkurransen er delt opp i fem forskjellige grupper. Den første og mest prestisjefylte grenen er individuell lengde, som rett og slett går ut på å kaste mobiltelefonen lengst mulig. I år ble det finsk seier i denne kategorien etter at Ville Piipo kastet en Nokia-telefon hele 82,5 meter, noe som er ny verdensrekord.

Norge fikk forøvrig en verdig 6.plass i individuell lengde etter at Tom Werner Buskum fra Gjøvik kastet telefonen sin imponerende 65,33 meter.

Lagspill og fristil
Etter at individuell lengde var avgjort var det klart for lengde for lag. I denne kategorien deltar man i lag på tre personer. Det er den sammenlagte kastelengden til alle lagmedlemmene som teller. Også her ble det finsk seier, etter at laget Lost In Savo fikk en total kastelengde på 209,83 meter. Det bør kanskje nevnes at det kun var finske deltakere i denne grenen.

Det ble også arrangert lengde for juniorer, samt fristil. Sistnevnte er en gren for de som kanskje ikke har den beste kastearmen, men som derimot er gode til å gjøre krumspring og har livlig fantasi.

Økende miljø i Norge
Også i Norge begynner mobilkasting å ta form som idrettsgren. Norgesmesterskapet i mobilkasting ble arrangert i sommer, og trakk over 40 deltakere. Den soleklare vinneren ble Tom Werner Buskum.

Arrangøren av NM i mobilkasting er Innherred Renovasjon, som vil sette søkelyset på gjenvinning av mobiltelefoner, ettersom alt for mange har flere ødelagte eller utgåtte telefoner liggende hjemme i skapet. For å delta i NM må man nemlig levere inn en utgått mobiltelefon, hvis man da ikke vil ødelegge sin egen.

- Ved å delta i NM i mobilkasting har man forøvrig bare èn forpliktelse; man må tenke miljø og utføre kildesortering med glede i minst ett år etter deltakelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen