Telefonen varsler tyveri

Mobiltelefoner er populært tyvgods, og mange telefoner som stjeles selges på nytt enten her i Norge eller i utlandet. De færreste mobiltelefonene kommer til rette etter å ha blitt stjålet.

For at det skal bli enklere å finne igjen stjålne mobiltelefoner, har det indiske selskapet Micro Technologies skapt mobilprogrammet Lost Mobile Tracking Solution. Ved å innstallere programmet på mobiltelefonen din, kan telefonen din selv si i fra hvem som bruker den hvis den blir stjålet.

Programmet fungerer som et trojanervirus. Det vil si at tyven ikke vil legge merke til at programmet er innstallert på telefonen din. De fleste tyver er mer interessert i selve mobiltelefonen enn SIM-kortet ditt, og vil antakelig derfor ta ut dette og forsøke å bruke telefonen med sitt eget SIM-kort.

Sender SMS med tyvens informsjon
Det er da trojaneren våkner til liv. Med en gang et nytt SIM-kort puttes i telefonen, vil programmet si i fra til deg om dette. Telefonen vil automatisk sende deg en SMS med informasjon om det nye SIM-kortet. Men for at du skal kunne motta denne beskjeden må du ha et ekstra mobilnummer som telefonen kan sende SMS-en til. Eventuelt kan du legge inn telefonnummeret til en venn eller et familiemedlem i trojanerprogrammet.

Når du sitter med informasjonen om tyven, kan du ringe han eller henne opp og konfrontere vedkommende med tyveriet. Det er imidlertid ikke sikkert at det tjener til noe som helst, hvis telefonen er fraktet ut av landet og til den andre siden av kloden. Da vil det koste deg langt mindre å rett og slett kjøpe deg en ny telefon enn å reise av gårde for å spore opp mobiltelefonen og hente den hjem igjen.

Kan avle vold
Elsa Lion i analytikerselskapet Ovum er bekymret for at programmet skal avle vold, siden eiere av mobiltelefoner blir fristet til å ta sakene i egne hender og gjøre opp med tyven på sin egen måte.

- De må finne bruksområder for denne teknologien som unngår bruken av vold, sier hun til International Herald Tribune.

Lost Mobile Tracking Solution koster 8 dollar, og kan lastes ned til mobiltelefonen fra programmets egen nettside. Her finner du også en liste over hvilke mobiltelefoner som støtter programmet.

(Kilde: National Herald Tribune, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen