Telefonen som sutrer

Det finnes en telefon til en hver personlighet. Men hva med en telefon med en helt egen personlighet?

Sørkoreanske Samsung har nå startet et samarbeid med Korea Advanced Institute of Science and Technology. Målet er å utvikle programvare som skal gi mobiltelefoner en helt egen personlighet.

Konseptet er ikke så ulikt Tamagotchi-konseptet, som plaget en hel verden for noen år tilbake. De små duppedittene måtte lekes med og mates. Om de ikke fikk dekket sine daglige behov, ble de overvektige, sinte og masete. Etter to uker med Tamagotchien i lomma var det ingen som klandret deg om du slang den i søpla av ren frustrasjon.

Nå skal dette altså komme til mobiltelefonene. Kim Jong-hwan, som leder prosjektet, snakker om kunstige kromosomer:

- Denne programvaren kan føle, tenke og kommunisere med telefonenes eiere, forteller han til Korea Times.

Lee Kang-hee, som også deltar i prosjektet, forteller at telefonens personlighet vil bli synlig gjennom en tredimensjonell avatar som skal "bo" inne i telefonen og tilpasse seg eierens personlighet. Eieren skal selv få bestemme hovedtrekkene i avatarens personlighet i begynnelsen. Deretter er det opp til eieren å avgjøre om telefonen skal ha det bra eller ikke.

Telefonen kan bli ensom eller lei seg, og da er det opp til deg å gjøre noe for å få telefonen på bedre tanker. Problemet kan løses ved å trykke på en knapp. Gjør du ikke det, vil telefonen bli enda mer lei seg og ensom, og til slutt gli inn i en depresjon.

Som om ikke det var nok, skal telefonenes programvare også være i stand til å formere seg. Lee forklarer hvordan det hele er mulig:

- Dette er mulig fordi telefonene har kromosomer, eller et sett av programmert DNA med genetiske data. Vi vil finne opp flere ulike metoder for paring, sier han.

Arbeidet med programvaren skal være ferdig om et år. Det betyr at vi muligens vil kunne kjøpe Samsung-telefoner med egen personliget neste år.

(Kilde: The Korea Times, Textually)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen