Telefonen ser deg

Mange av oss er svært nysskjerrige, og vil gjerne vite hva som skjer over alt til enhver tid. Det lille mobilprogrammet iCamCU hjelper deg ett skritt videre på veien til å få full oversikt.

Programmets navn spiller på den engelske frasen "I can see you", eller "Jeg kan se deg". Og det er nettopp det programmet gjør. Har du to mobiltelefoner og ønsker å følge med på hva som skjer i et rom når du ikke er til stede, kan du installere iCamCU på den ene telefonen og legge den igjen i rommet før du går.

Med iCamCU installert på telefonen, kan du få tilsendt både MMS-bilder, videosnutter og lydopptak fra telefonen. Det eneste du trenger å gjøre er å sende en SMS til telefonen, og den vil begynne spioneringen for deg. Opptakene og bildene sendes så tilbake til deg, i form av MMS-er. Dette forutsetter naturlig nok at telefonen du legger igjen har et operativt SIM-kort, slik at den kan motta og sende SMS og MMS.

ICamCU kan også være nyttig i situasjoner utenfor hjemmet. Hvis telefonen din blir stjålet eller du mister den, er sjansene for å finne den igjen langt større hvis den sender deg SMS og lydopptak fra der den befinner seg. Med ICamCU innstallert, kan du også bruke mobiltelefonen som et webcamera, som sender deg bilder kun akkurat når du selv ønsker det.

Programmet koster £39.48, eller omtrent 450 kroner, og kjøpes og lastes ned fra programmets nettsider. ICamCU passer imidlertid ikke til alle telefoner. På nettstedet finner du en oversikt over hvilke telefoner som støtter programmet.

Før du kaster deg over telefonen og installerer iCamCU, er det verdt å å huske på at det er ulovlig å overvåke andre mennesker uten deres samtykke. For å ikke få urent mel i posen selv, kan det derfor lønne seg å tenke seg om to ganger før du setter opp mobiltelefonen for overvåkning.

(Kilde: iCamCU)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen