Telefonen du rister


(Klikk for større bilde)

Samsung lanserte i dag sin første mobiltelefon med innebygd bevegelsesstyring. Modellen ved navn E760 lar deg nemlig bruke bevegelser til å aktivere funksjoner som MP3-spiller, kamera og en egen rytmeemulator.

I telefonen sitter det en liten sensor som reagerer på bevegelse og dermed "ser" hvilke bevegelser man gjør med telefonen.

Skal man for eksempel aktivere MP3-spilleren, må man veive med telefonen i en halvbue med klokken. Man skifter sang ved å bevege hånden til venstre eller høyre, og setter den på pause ved å bevege telefonen opp.

Hensikten med dette er at man lettere skal kunne kontrollere mobiltelefonen både i lukket og åpen tilstand. Samsung mener at et bevegelsesbasert grensesnitt er lettere og mer intuitivt for brukeren, selv om vi har en mistanke om at det også er snakk om litt showoff-faktor.

Ellers har telefonen en hel del snacks som innvendig skjerm med 262 000 fargers fargedybde og utvendig OLED-skjerm med 65 000 fargers dybde og et kamera med 1,3 megapikslers bildeoppløsning. Kameraet kan også ta video i 3GP-format.

I likhet med D500 så har E760 et innebygget minne på 96,5 MB, og har i tillegg stereohøyttalere. Selve MP3-spilleren kan spille av formatene MP3, AAC og AAC+.

Ellers skal det nevnes at telefonen er trippelbånds, har Java MIDP 2.0 og WAP 2.0 og en innebygget e-post-klient med synkroniseringsstøtte for Microsoft Outlook.

Prisen på modellen vil trolig havne på rett under 4000 norske kroner, og den vil havne i norske butikkhyller i løpet av september. Amobil.no vil være tilbake med mer informasjon om modellen så snart dette foreligger.

(Kilder: Samsung.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen